Vooral tijdens de drukkere periodes van het jaar durf ik te verdrinken in de vele prikkels van het dagelijkse leven. Iets wat ik als HSP (hoog sensitief persoon) moet opvangen met dingen die wel energie geven, zoals -in mijn gevalletje- een creatief idee uitwerken.


Even volledig in de comfortzone blijven door kerstbomen en kerstlichtjes te schilderen. Dit moet wel één van de meest simpele aquarellen zijn die ik maak, maar stiekem vind ik van die eenvoudige werkjes net het mooist. Verschillende kleuren groen van groot naar klein ordenen en daarna goed deppen met een doekje om meteen alles droog te krijgen. Daarna paste ik de spettertechniek toe voor wat meer leven; alhoewel de grootste druppels niet echt nodig waren; een leuke quote erop en klaar. Ook de lichtjes waren heel snel geschilderd en gedroogd, maar voor de verstrengelde kerstlichten nam ik goed de tijd. Moest het kunnen had ik er nog een plaklintje op gedaan met het opschrift 'tingle tangled christmas', dus dat is weer een leuk idee voor de volgende keer.

Hoe vinden jullie de rust terug na de feestdagen?