De verzameling met VTech speelgoed begint groot te worden, maar toch kon ik het bij het zien van deze vormenappel niet laten om hem ook uit te proberen. Speelgoed die stimuleert, reageert, maar tegelijk ook ecologisch is... daar kan je alleen maar fan van zijn.


VTech werkt al heel wat jaren rond duurzame verpakkingen en producten. Na de introductie van de Play Green lijn in 2022 volgen er dit jaar ook nog heel wat leukerds voor de allerkleinsten. Elk jaar gaan ze een stapje verder om de impact op de planeet zo klein mogelijk te maken. Een drietal nieuwe stukken speelgoed passeren de revue: Rammelpret Sleutelbos (uit 45% gemaakt uit bio plastic), Zeevriendjes Schildpad (met stof en vulling gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen) en de Vrolijke Vormenappel.


De vormenappel leek ons ideaal voor de leeftijd van onze tweejarige dochter. Ouderwets peuterpret, want vormen ergens in stoppen is een gekend en geliefd spelletje. Het nieuwe jasje bestaat uit 90% gerecycled plastic en je kan er letterlijk een eigen draai aan geven. Door op de steel te duwen, verandert de appel zelf van vorm waardoor je nieuwe blokjes erin kunt doen. Goed nadenken, proberen en leren... De taal wordt gestimuleerd door de stukken fruit/kleuren te benoemen, de motoriek door alles in de gaatjes te duwen en de denkontwikkeling door goed na te denken en in te schatten.


Alweer een grote favoriet van Vtech waar ze heel wat uurtjes mee zoet is geweest. Zo was het voor onze dochter goed nadenken over hoe ze de blokken er precies in zou krijgen en ging niet alles even vanzelf zoals het bij andere spelletjes gaat. Ideaal voor in de klas (thema fruit of themaloos) en voor thuis!

Meer informatie op de website van VTech