Wist je dat België papier recycleert door ze in gele bakken te deponeren? We kregen een wel heel bijzonder papiertje opgestuurd van Disney Channel, namelijk eentje om te planten. Zo kunnen we samen zorgen voor de natuur..., maar er is meer...


Onder het motto: "Jong geleerd is oud gedaan." scheurden we het gekregen papier, deden we het in biologisch afbreekbare potjes, voegden aarde toe om af te werken met wat water. De natuur helpen groeien: van kleine zaadjes, tot planten verpotten naar stekjes kweken; alle kleine beetjes helpen om de planeet nog groener te maken. Disney Channel wil dit jaar namelijk kinderen op een avontuur meenemen via het 'Rad van de aarde'.


In totaal zullen we 7 missies doen die de "52 stappen naar een groenere stad" van de Europese commissie energiebesparing, recyclingactiviteiten, leren van de natuur en meer zullen bevatten. Zaadjes planten is een activiteit die perfect is om met kinderen te doen, hen te leren omgaan met de natuur, verwonderd te zijn over groei en de verzorging ervan.

Meer info op Disney Channel