Jullie zagen hem vast al passeren in krantenartikelen als beste mascara volgens testaankoop: de MAX & MORE mascara van Action. Nieuwsgierigheid stak de kop op, dus wilde ik deze grote held ook eens uitproberen en kijken of hij daadwerkelijk zo goed is als beschreven...


Als het komt op mascara's heb ik al heel wat merken, prijzen, soorten (volume, verlenging...) uitgeprobeerd en heb ik intussen een goed idee over wat ik fijn vindt. Van nature zijn mijn wimpers lichtblond, dus heb ik graag een mascara die meteen wimpers inkleurt, dikker en langer maakt. Ook moet de mascara doorheen de dag goed blijven zitten door mijn job waarbij ik geen enkele minuut stil zit (behalve soms tijdens de pauzes dan).


De Belgische consumentenbond Test Aankoop beoordeelde enkele mascara's op hun prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze Max & More Volumizing mascara van Action kwam er net eentje op een betere plaats en dat is die van het merk Yves Saint Laurent. Fijn aan deze mascara is dat hij veganistisch is en volgens de verpakking zorgt voor volume, krul en lengte.

De borstel bevat heel wat haartjes die zorgen voor heel volume, maar zelf merkte ik dat het nodig is om op te bouwen. Door voorzichtig met de spoolie (borsteltje) door de wimpers te gaan werden mijn wimpers goed zwart, maar bleven ze wel dun. Opbouwen zorgde voor de verdikking en verlenging die ik al in andere reviews tegen kwam. De formule van de mascara is plakkerig, maar daardoor kan je ook klontjes verkrijgen. Goed doorkammen en een beetje oefenen met dunne lagen verhelpt dit probleem. De verpakking van het product is rosé goud dat er best luxueus uitziet en je niet meteen doet denken aan een mascara van € 1,39.


Of deze mascara de plaats van mijn andere mascara's inneemt? Niet echt... Voor mij was het iets te lang werken om op te bouwen naar mijn gewenste resultaat van verdikken, verlengen en zwart maken. Kostbare tijd die ik niet heb tijdens de rush van een doordeweekse ochtend. Ook was het even wachten tot de laagjes ertussen voldoende droog waren zodat ik de deur uit kon zonder vlekjes te krijgen. De mascara houdt wel een hele dag mooi stand tijdens de werkdag en kon ook zweet/nattigheid aan. Dat deze mascara het wel goed voor zijn kleine prijsje? Dat wel!

Meer informatie bij Action