De snapshots die volgens mij de slependste periode met zich meedraagt: de winter. Zo bestond de winter uit gure kou, veel regen en daardoor ook mottige gevoelens. Ik merkte zelf op dat ik erop moest letten om nog foto's te nemen van de kleine genietmomentjes die ons doorheen deze periode loodste; valt het op dat ik naar de lente hunker?

De grote dag voor onze dochter was aangebroken: de eerste schooldag. Stiekem is dit een foto van een maandje later, want het was nog heel donker op haar eerste dagje. Intussen kan ik zeggen dat ze haar rot amuseert op school en doodmoe thuiskomt van de leerrijke dag.

Grote vooruitzichten op school, want de speelplaats wordt omgebouwd naar een ecologische speelplaats. We kijken al uit naar de aanpassing die normaal (als alles goed gaat) volgend jaar doorgaat.

Al goed in de weer om het thema carnaval voor te bereiden. Mijn wederhelft hielp een handje mee tijdens het knippen en lamineren.

Gezellig wat drinken in een koffietentje met mamie en papie na het werk.

Papinou en Maminou (ouders van mijn partner) trakteerden in het bekendste restaurant van het dorp. Dat het gesmaakt heeft!

Al een hele tijd wilde mijn man vers brood te maken. Hij waagde zich eraan en we werden aangenaam verrast over de smaak. Intussen zijn we al een keukenrobot verder en mochten we al veel vers brood verorberen.

Spinrag is een creatieve doe Expo die jaarlijks in Kortrijk doorgaat. Onze dochter is nog klein, maar ik zag dat er voor haar leeftijd een film speelde in de Budascoop. Het werd tegelijk haar eerste bioscoop uitje.

We gingen richting Capitole Gent voor een voormiddagje K3. Genoten (en de kids ook ;)).

Mijn nichtje M. speelt in haar vrije tijd in het theater, dus wilde ik dat wel eens zien. Roald Dahl kennen we vooral door zijn verhalen voor kinderen, maar ook zijn verhalen voor volwassenen zijn interessant; wat in het stuk naar voor kam. Een tikkeltje luguber misschien, maar met een touch of humor.

We begonnen na de krokusvakantie met het thema boerderij in de klas.

De eerste sneeuw... die een dagje duurde. Het leverde wel wat pittoreske beelden op.

Een boek die ik al een tijdje op het oog had; vervolledigd met een taartje, koffie en ja... een nieuwe bril. We verouderen allemaal, dus ik ook.

Sommigen modderen aan met het werk. Op mijn werk wordt er eerder gemodderd... ;)

De boer kwam ook langs met de tractor en bracht kalfjes mee. Een hele ervaring voor de kindjes en stiekem voor de juffen ook. We kregen ook verse melk om te proeven en groenten waarmee we de dag nadien verse soep maakten.

Pedagogische studiedag op de plannen waar we meer mochten leren over onze talenten en we een complimentendouche over ons heen kregen. We gingen met een goed gevoel naar huis!

Hoe waren jouw winterse dagen?