Van donderdag 6 april tot en met zondag 23 april 2023 is het zover, want de kermis strijkt terug neer in Kortrijk. Die kermis werd door de volksmond omgedoopt tot 'Paasfoor' waar je een stevige mix krijgt van allerlei attracties en heerlijke smulkraampjes.

Ik deed al een vraagronde via mijn Instagram pagina wat jullie het leukst vonden aan de kermis en de meesten antwoorden: "Eten". Begrijpelijk, want dat doen wij stiekem ook het liefst. Alhoewel... na een dessertje, frietje... vinden we het leuk om centjes te gooien in een amusementshal, een schietkraam te bezoeken, de waaghals uit te hangen...

Leuk weetje - Naast de kermis zijn er ook bijzondere evenementen voorzien zoals een meet&greet met tekenfilmfiguren, prikkelarme kermis waar muziek en lichtjes uitstaan (17 april 2023) en een verminderde prijsdag (zondag 23 april).5 Peutervriendelijke attracties (en onze grote favorieten)
Eendjes vissen - Voor de jongsten is er nog wat hulp nodig bij het vissen. Zo hadden we vorig jaar (toen was ze twee jaar) het probleem dat ze een eendje ving en meteen terug gooide. Dit jaar ging het een stuk makkelijker en begreep ze het concept beter waarbij het kiezen van een cadeau met de verkregen punten een kers op de taart was.

Kindermolen - Al van kleinsaf (ja.. nog kleiner) een grote favoriet van onze dochter en ook van vele andere kids. Je kiest een leuk wagentje, genieten van een ritje en vangt met wat geluk een flosj; mogelijk afgewerkt met de woorden: "Nog een keer?"

Koordjetrek - Een eenvoudig idee waar je aan een koordje trekt en daardoor een leuke knuffel of stuk speelgoed kunt winnen.

Kinderlabyrint - Een attractie waar ik altijd als tiener op wilde en met de slappe lach terug naar buiten ging; de appel valt nooit ver van de boom. Hier en daar wel wat hulp nodig, maar alsnog een grote topper.

Terrasje doen - Kortrijk stad kent heel wat leuke en gezellige plekjes om wat te drinken of te eten. Heel wat plekjes daarvan werden speciaal ingericht voor kinderen waardoor ze naar hartelust kunnen spelen terwijl ouders, vrienden, omie... rustig verder keuvelen. 

Na het vermaak begonnen de magen al te rammelen en besloten we een hapje te gaan eten bij Brasserie Royale die zich op de Grote Markt van Kortrijk bevindt. Deze voormalige bioscoop Royal herdenkt vele elementen uit de oude glorie van het gebouw: een filmprojector, structuur van het gebouw, enzovoort. Een leuke setting met lekker traditioneel en seizoensgebonden eten waarbij we de vleesgerechten (met aangepaste wijn) erg kunnen aanraden.
Een gezellig uitje met zijn tweetjes, vrienden, kinderen..., want voor ieder is er wel wat wils op de Paasfoor. We hebben nog een ritje voor de draaimolen over en krijgen weer zin in oliebollen, dus ons zien ze er snel terug!

Meer info op Paasfoor Kortrijk