Wat heb ik moeite met een introtekstje te schrijven, want ik kom steeds terug op het constante miezerweer dat we tijdens de zomervakantie van 2023 hadden. Bij deze: regen, regen, regen...!

.
.
.
Uitstapje naar Waterloo om de slag te herdenken en ook uit te kijken naar de aankomende film 'Napoleon'.

Tijd om het regenachtige West-Vlaanderen te verlaten en te trekken naar de donkere regenachtige bossen van Duitsland. Het was de tweede keer dat we richting Duitsland trokken als vakantiebestemming, maar dat is aardig goed meegevallen. Sprookjesachtige taferelen, donkere bossen... begrijpelijk waarom hier zoveel magische verhalen ontstonden.

Duitsland telt heel wat kastelen, dus stond er eentje op het programma. Slot Lichtenstein staat op een klif wat zorgt voor een prachtig uitzicht. En plots wilde het lief graag op de foto (iets wat hij anders nooit vraagt) en vroeg hij mij ten huwelijk. Onverwacht...

Al heel lang wilde ik een bezoekje brengen aan de plantentuin in Meise. We maakten er werk van (alweer in de regen, maar soit... zo zag de volledige zomer eruit).

Een dagje zee op de planning waar er eindelijk mooi weer werd voorspeld. We begonnen met een lekkere barbecue, gingen daarna een wandelingetje maken op het strand om te eindigen met een immense plensbui en wind. Rennen was de boodschap!

De werkgroep start schooljaar (waar ik deel van ben) zorgt er altijd voor dat 1 september een leuke inkleding heeft. Dit jaar werken we rond het thema 'we laten elkaar groeien', kozen een zonnebloemthema en planten in het voorjaar echte zonnebloemen op de speelplaats. En je raadt het nooit, want voor de eerste keer sinds jaren was 1 september een kletsnatte dag.

De klas wordt weer ondergedompeld in het terug naar school thema. Dochtertje Anne-Marie hielp enkele woordjes inspreken voor de taalmuur.

Ook Anne-Marie kijkt uit naar school. Toch is tijd moeilijk uit te leggen aan een jong kindje, dus begonnen we een weekje voor 1 september met een aftelkalender.

Een laatste avondmaal voor de drukte van de school terug begint. We gingen naar een restaurant waar alle gerechtjes via een rolband worden geserveerd. Ik liet een getekend bedankje achter.

Een namiddagje plukboerderij Goed ter Heule waar we naast knuffelen met dieren ook met heel wat lekkers en moois naar huis gingen. We gaan zeker nog eens terug tijdens het pompoenenseizoen.

Hoera! Een nazomer waar volop gingen genieten tijdens een weekend Limburg. Sofie Senden volg ik al een geruime tijd en als verjaardagscadeau stond op de planning om er eens te picknicken. Grote aanrader, want naast lekkere gerechtjes zijn er ook heel wat diertjes om mee te knuffelen. Intussen steun je er haar dierenopvang mee.

Hoe was het bij jullie?