In de buitenlucht vertoeven en een wandelingetje maken is gezond voor zowel lichaam als geest. Toch kan een wandeling aan de saaie kant zijn voor (jonge) kinderen, dus hebben wij een leuke tip om die wandeling een stuk interessanter te maken: Op avontuur met BLOB!


Over Op avontuur met BLOB - Blob beleeft heel wat avonturen doorheen de hele Leiestreek, samen met gezinnen. Je leert de mooiste groene plekjes kennen met eigen planten en dieren. Ideaal voor kids vanaf 7 tot 12 jaar, maar met wat hulp ook ideaal voor hele jonge kinderen.

Er zijn in totaal 18 BLOB wandelingen doorheen de Leiestreek. Vorig jaar probeerden we Op Avontuur met Blob in Stasegem uit, wat toen al een grote hit was voor onze dochter. Nu is ze een jaartje ouder en gaat ze nog meer in op de gegeven informatie, luistert ze naar de opdrachten en kijkt ze mee rond tijdens de fotozoektocht. Het Preshoekbos ligt absoluut niet ver van onze deur, dus wilden we heel graag meer te weten over komen over dit groene pareltje.


Weetje - Het preshoekbos is een jong bos dat uiteindelijk een deeltje van het stadrandbos van Kortrijk moet worden. Het bos wordt beetje bij beetje aangeplant, afhankelijk van de akkers die nu gebruikt worden. Er zijn speeltuigen, bloemrijke graslanden, poelen, bospercelen, enzovoort te vinden waardoor het de perfecte plaats is voor de familie eikelmuis. Een zeldzaam diertje dat zich hier bijzonder goed thuis voelt.

Vooraan de brochure vind je alle info die je nodig hebt om de wandeling te doen: de lengte van de wandeling, welke wegen je tegen kan komen, vertrekpunt en wat je kunt meenemen. Er staan heel wat interessante weetjes te lezen over plaatsen die je voorbij wandelt, spelletjes die je kunt doen en zelfs handige tips (wist je bijvoorbeeld dat hondsdraf ideaal is tegen brandnetels? Deze zijn vaak vlakbij elkaar te vinden!). Een duidelijke plattegrond (en Blob) loodst je doorheen de wandeling.


Als afsluit van de wandeling maakten we nog een eigen Blob figuurtje. Het preshoekbos ligt boordevol losse natuurlijke materialen, dus hadden we snel leuks gevonden: takken, los gras, paardenbloemen, stenen... Als je een foto neemt van jouw BLOB en deze doormailt naar info@toerisme-leiestreek.be of stadlandschapleieschelde@west-vlaanderen.be kan je misschien jullie exemplaar later in één van de brochures tegenkomen.


De Op Avontuur met BLOB brochures kan je online makkelijk bestellen (max 5 stuks per thema) bij webshop West-Vlaanderen. Kinderen worden door de wandeling gemotiveerd om ook tijdens frissere dagen eens buiten het huis te komen en de leefomgeving (zowel groen als stad) te ontdekken. Wij zijn alvast aan het uitpluizen welke volgende Op avontuur met Blob wandeling we zullen doen.

Meer info op Toerisme Leiestreek