Een appel valt niet ver van de boom en met pompoenen zal dat gezegde ook wel kloppen. Zo ging ik als klein meisje al heel graag naar AVA om te kijken naar allerlei soorten papieren, hobbymaterialen en de mooiste (zelf nog op te bouwen) decoratie. Hartverwarmend om te zien dat ook onze dochter de creatieve toer opgaat en ideetjes laat borrelen...Spookjes kaarsen
Tafelkaarsen - Posca pennen - Aansteker
Stap 1 - Kraak de kaarsen in grove stukken zonder de lont te breken
Stap 2 - Hecht de kaarsen weer aan elkaar door er een klein vuurtje tegen te houden (een aansteker werkt het makkelijkst)
Stap 3 - Teken enge (schattige) gezichtjes op de kaarsen
Ga los met de drip methode en laat andere was op je kaarsen vallen. Zo zorgen rode kaarsen misschien voor heel wat 'bloedspetters'.


Boomschijf 'Boo'
Boomschijfjes - Zwarte verf of krijtverf - Witte verf of krijt
Stap 1 - Schilder met verf op boomschijfjes (te vinden tussen decoratie)
Stap 2 - Versier met een spookachtige quote
Deze zijn ook leuk te gebruiken als onderzetters als je ze goed vernist!


Trick or treat zakje
Kleine zakjes - Stiften
Stap 1 - Maak van je zak een eng monstertje
Deze zakjes zijn erg stevig en daarom ideaal om snoepgoed in te verzamelen! Ze zijn in verschillende kleurtjes te vinden; dus verschillende kleurtjes zorgen voor verschillende monstertjes! 


Pompoen versieren
Posca stiften - Pompoenen - Gedroogde bloemen - ...
Stap 1 - Versier de pompoen naar eigen wens. Dat kan met stiften, gedroogde bloemen, verf... Je kan hier neppe of echte sierpompoenen voor gebruiken.


Al deze Halloween DIY's nemen ongeveer een kwartiertje tot halfuurtje tijd in beslag. Ze zijn allemaal budgetvriendelijk en zorgen voor heel wat creatief plezier. Leuk om alleen te doen of samen met de kinderen.
Meer inspiratie bij AVA