Jahaa, 't is zover! De Paasfoor strijkt terug neer in Kortrijk vanaf donderdag 28 maart tot en met zondag 14 april! Wij konden niet wachten om te gaan, dus gingen al eens langs op de openingsdag!


Benieuwd naar wat we vorig jaar deden? Dan verwijs ik graag terug naar eindelijk weer naar de Paasfoor in Kortrijk. De foor is deze keer te vinden op de Grote Markt, Graanmarkt, Schouwburgplein, Nelson Mandelaplein en de nieuwe locatie Parking 4 Howest in de Graaf Karel de Goedelaan. Dat is even stappen, maar helemaal niet erg. Onze spruit was heel enthousiast om alles te ontdekken! De openingsdag had een optreden van niemand minder dan Aaron Blommaert dat werd afgesloten met een spetterend vuurwerk. Brengt al meteen een hele gezellige sfeer en is stiekem ook de start van de Paasvakantie voor velen. 


Ook dit jaar staan heel wat evenementen rond de foor gepland zoals de ronde van de Paashaas, is er kindergrime, komen tekenfilmfiguren langs, is er op de laatste dag een verminderde prijsdag en is er ook een prikkelarme kermis (waar muziek, felle lichten, lawaai... uit staan). Onze dochter van bijna vier heeft ook al haar favorieten: eendjes vissen, draaimolen (inclusief pakken van de flosj)..., terwijl mama het liefste centjes werpt en papa het liefst schietoefeningen doet bij het schietkraam.


Na de kermis besloten we nog eens langs te gaan bij B'aristokat, een beestig Kattencafé om even op adem te komen. Een ideaal plekje voor een hapje of een drankje terwijl je kleine pluizenbolletjes kunt aaien. Deze ligt op wandelafstand van de Grote Markt, dus zijn ideaal om met elkaar te combineren.

Een gezellige jour d'amour met zijn tweetjes, met het gezin eropuit of alleen... voor iedereen is er wel iets leuks te vinden op de Paasfoor. Ons zullen ze er nog een paar keer terugzien!

Meer info op Paasfoor Kortrijk