Met de zon op de snoet en wat vrije tijd vinden we het heerlijk om een wandeling te doen in de omgeving. Toch is het niet altijd evident om een jonge spruit aan het wandelen te krijgen, dus gelukkig hebben we de perfecte oplossing daarvoor! We trokken deze keer richting Laag Vlaanderen (Wervik).


Over Op avontuur met BLOB - Met hoofdfiguurtje Blob word je geloodst doorheen West-Vlaanderen met uitgestippelde wandelingen van enkele kilometers. Steeds wordt de natuur in een betreffende gemeente of stad betrokken. Ideaal voor het hele gezin en kids tot 12 jaar, dus helemaal kidsproof.

Vooraan de brochure lees je hoe lang de wandeling is, welke paden je tegenkomt, het vertrekpunt, waar je kunt parkeren, wat mee te nemen.... Op een duidelijke plattegrond staan heel wat spelletjes en weetjes die je tijdens de uitstap begeleiden. Zo ga je anders naar de omgeving kijken, leren kinderen zonder dat ze het weten iets bij en kom je heel wat plekjes tegen die je anders gewoon zou voorbijlopen. Omdat we al eerder op Blob wandeling gingen, verzamelden we al tijdens het wandelen losse materialen zoals stenen, stokjes, gedroogde bladeren... om dan op het einde ons Blob figuurtje te maken. Het figuurtje is aardig goed gelukt, als je het ons vraagt! Als je een foto neemt van jouw Blob en deze doormailt naar info@toerisme-leiestreek.be of info@rlleieschelde.be kan je jullie exemplaar misschien later in één van de brochures nog tegenkomen.


Deze keer staat de huiszwaluw in de kijker, want deze keert in het voorjaar altijd terug uit Afrika om te broeden en hun jongen groot te brengen op de plaats waar ze geboren zijn. Vriendje Virovos (genoemd naar de Keltische hoofdman van het dorp dat uiteindelijk Wervik werd) neemt je mee doorheen Laag Vlaanderen. Het gebied langs de Leie overstroomde vroeger soms wel eens tijdens de winterperiode, maar door de rechttrekking van het water werd Laag Vlaanderen kleiner en minder nat.

Weetje - Tijdens de wandeling Laag Vlaanderen kom je een knabbelkast tegen. Deze wordt goed bewaakt door een slot, maar dient dus om een picknick die je vooraf kunt reserveren op www.wervik.be/knabbelkast in te bewaren. Errond zijn er heel wat zitplaatsen en een mega leuke speeltuin voor de kids. Gezelligheid gegarandeerd!


Intussen hebben we al enkele Blob wandelingen op onze teller staan en elke wandeling heeft haar eigen unieke insteek; Blob kent echt heel wat vriendjes. Zo kwamen we de eikelmuis tegen in het Preshoekbos in Marke, groen tussen de woningen in Stasegem en nu ook een prachtige wandeling langs de Leie in Wervik. Er zijn intussen 22 gezinszoektochten, die makkelijk zelf af te drukken zijn, online downloaden, online besteld of gratis afgehaald kunnen worden bij de dienst toerisme. Elk jaar komen er nieuwe wandelingen bij, dus we zijn razend benieuwd naar de volgende!

Meer info op Toerisme Leiestreek