Naast de nodige snacks en drank voor onderweg zijn er voor de jonge kids heel wat spelletjes voor handen, maar welke schaf je het best aan? We vroegen het aan Thessa van SPADT, die meteen een heel leuk compact pakket eindeloos vermaak voor ons samenstelde.


Over Spadt - Spel en educatief speelgoed is al jaren een obsessie van Thessa. Ze hoorde vaak ouders met zorgen: "Wat moet ik nu nog weer gaan kopen", "Mijn zoon speelt niet en zit uren voor de TV", "Mijn kind is hoogbegaafd, maar ik vind geen geschikt speelgoed", "het rekenen gaat moeilijk in de klas, maar hoe kan ik als ouder mijn kind stimuleren", "mijn kind is overactief en ik kan hem niet tot rust krijgen", enzovoort. Ze verdiepte zich erin om te helpen als mama, ervaringsdeskundige, psychologe... met als motto: actief spelen is passief leren. Daarom past de naam perfect bij hun visie: SPel met ADvies Thessa.

Na een bezoekje aan Spadt aarzelden we niet om met ons vraagje aan te kloppen... als het gaat om educatieve of fun spel voor kinderen ben je zeker en vast bij het juiste adres. Zelf gaan we dit jaar op autovakantie met een rit van 8 uur op de teller, dus dat zijn heel wat uurtjes om een kindje te entertainen. Het beeldscherm waarvoor we enkele films meenemen is eigenlijk plan D, dus grijpen we er liever niet naar. De vraag was dus: "Enkele budgetvriendelijke stukken speelgoed die makkelijk mee te nemen zijn in de auto of in de handtas op verplaatsing." Ze kwam met vier leuke bezigheden op de proppen, of liever in de brievenbus, want deze keer bestelden we online. Extra leuk toen het pakket aankwam was het opschrift: "Wij houden van de natuur, dus gebruiken we deze doos nog een keer." - Dat scoort voor ons nog extra punten!


Magnetisch puzzelboek bosdieren - Deze wilde onze dochter als eerste uitproberen toen ze hem zag. Puzzelen is iets wat ze heel graag doet, dus is het zeker leuk om een puzzeltje mee te hebben op reis dat niet teveel plaats inneemt. Vaak zitten puzzels in hele dikke kartonnen dozen, jullie kennen ze vast wel, dus is dit boekje met 2 magnetische puzzels van 20 stukken ideaal!

Turtle Tactics (SmartGames) - SmartGames zijn logische spelletjes met een leuke twist. Elk spel heeft een uniek vernieuwende opdracht dat geschikt is voor jong én oud. Alles in dit spelletje is magnetisch, ideaal voor in de auto of op restaurant (vanaf 5 jaar), waarbij je hekjes en dieren op de juiste plek zet volgens een opdracht die telkens moeilijker wordt. Een kleine controle na elke zet door mama of papa (wie niet rijdt ;)) wordt aangeraden.


Creatief met 3D stickers dieren - Dit spelletje van DJECO is ideaal voor kinderhandjes die niet stilzitten. Zo kan er naar hartenlust gekleefd worden met oogjes en vilt.

Kleursetje ballet - Het merk Tiger Tribe heeft heel wat kleursetjes in een handig meeneemdoosje. Dit setje bevat stickers, stiften en kleurplaten die best moeilijk te sparen zijn tot de reis, want deze vliegt nu al heel makkelijk in de handtas om de kleine te entertainen als dat nodig is.


We zijn helemaal klaar om op reis te vertrekken, dus Thessa zat meteen goed bij wat we precies zochten. Naast de online shop is haar winkel in Lichtervelde de grootste troef; gevuld met heel wat kwalitatieve merken voor allerlei soorten kindjes (van ballerina's tot ravotters). Mochten jullie net zoals ons hulp nodig hebben tijdens een zoektocht (reisspeelgoed, cadeautje voor een verjaardag, buitenspeelgoed...), dan haalt Thessa dat met veel liefde uit haar rekken.

Meer info op Spadt