Eens geen beauty, maar dan ook niets wat met beauty te maken heeft. Sommigen onder mijn bezoekers weten dat ik met mijn dagelijkse werk iets totaal anders doe dan waar ik mijn blog aan wijd: ik ben kleuterjuf. Waarom? Kindjes zijn schattig, je kan ze al spelend iets leren en je kan de creatieve toer opgaan. Als zorgjuf sta ik vaak in verschillende klassen. Zo mocht ik een dagje de klas overnemen van K2 (tweede kleuter) waarvan de juf enorm veel spullen heeft. Ik was altijd wel een beetje jaloers op haar poppenhuis, dus ik ging op zoek op Kapaza. Helaas. Het enige huisje dat mij aanstond was al verkocht na de verkoper aan de telefoon te hebben. Dan ga ik maar de extra extra creatieve toer op en maak ik gewoon zelf een huisje... Mijn vader is (soms gelukkig) een hamsteraar. Er is dus altijd iets op zolder te vinden wat ik kan gebruiken om te do-it-yourselfen, ofwel DIY. Enkel wat plakjes, stukjes hout op karton op de eerste zolderverdieping, dus dat was noppes. Op de tweede zolderverdieping zag ik twee lades staan die ooit uit een kast gehaald werden. Waarom spaar je zoiets? Plots zag ik het licht, want als ik nu de lades op elkaar vijs dan krijg ik twee verdiepingen. Handvaten eraf gevezen en de twee lades op elkaar vastgemaakt. Een stevige basis, wat nodig is bij de kleuters (en liefst uit hard beton).


Wat het meeste opvalt aan het huisje: het behang en de vloer. Beide gedaan met plakfolie uit de Action. De schilderijtjes maakte ik dan weer vast met een vijs. Deze maakte ik met wat hout, stickers en washi tape. Het tapijtje is een overblijfsel van de dakpannen. Daar lees je 'lager' meer over. Alle meubeltjes zijn gekregen ofwel van uit mijn kindertijd. 


Het dakje was andere koek. Ik wilde een dakje waar de kinderen ook op kunnen spelen zodat er geen ruimte in het huis verloren gaat. Ik vond wat zachter hout dat ik met een figuurzaag de baas kon. Ik maakte in het midden een gat (ook met de zaag...) om de extra speelruimte te maken. Een fijn zoldertje kreeg vorm. Op de zolder wilde ik degelijke en schattige dakpannen. Die maakte ik met tafelmousse (of hoe heet het ook weer?...) dat je normaal onder je tafellaken schuift. Het was even wat monnikenwerk, maar geduld loont.


Ook mijn oude make-up opbergers krijgen een tweede leven. De kleine spulletjes opbergen door een lade 'vanalles', 'eten' en 'kledij'.


Dat was 'em dan weer. Een iets volledig anders dan wat ik normaal toon. Geen beauty, geen persoonlijke dingen, geen fashion, maar mijn werk als juf. Nu het huisje af is kan het naar de klas gebracht worden, maar... hoe krijg ik het goedje in de auto? -> probleem waar ik vooraf niet aan gedacht heb! Het hele project koste mij in totaal 2 euro door de plakfolie uit de Action. De rest van de spullen vond ik op zolder.

Hoe groot was jouw laatste 'project?'