Voor iemand die vroeger altijd met natte haren ging slapen, is er heel wat veranderd. Het is niet te beschrijven hoe mooier het haar eruit ziet na een degelijke föhnbeurt. Ook het apparaat waarmee je de haren droogt kan enorm verschillen. Ik kreeg het privilege om de nieuwste haardroger van Braun te testen, namelijk de Satin Hair 7.
Wat Braun zegt
Biedt superieure stylingmogelijkheden. 
Braun's meest geavanceerde en gesofisticeerde haardroger heeft een unieke combinatie van intelligente sensortechnologie met professionele prestaties die gewone haardrogers niet kunnen evenaren. 
Ingebouwde sensors meten de temperatuur 600x per minuut en regelen een optimaal niveau voor non-stop prestaties. 
Een professioneel ventilatiesysteem op wisselstroom zorgt voor een sterke luchtstroom in combinatie met uiterst precieze hulpstukken. 
IONTEC-technologie voor glad en kroesvrij haar.

Inhoud
Thermo Sensor: Voelt lucht en past de temperatuur aan voor maxium gecontroleerde warmte.
Professionele AC motor: voor 5x langere levensduur
Professionele wiekensysteem
IONTEC technologie: tegen frizz, voor zachte haren en glansboost
Warmte controle
Gelijke hitte: tegen uitdroging, voor snel drogen
Warmte/luchtstroom setting: voor drogen en stylen
Professionele styling mondstuk
Diffuser: voor volume, krullen en golven
Cold shot
Ingebouwd koelsysteem
Uitneembare filter: om makkelijk op te bergen
Hanglus: om makkelijk op te bergenWat voor mij het belangrijkste is bij een haardroger is dat deze je haren vrij snel droogt, maar zeker geen froezelig haar achterlaat. Met enorm teer aan een froezelkopje lijk ik de perfecte persoon om deze haardroger te testen. Mijn haren drogen na een wasbeurt is gewoon een must, want als ik het niet doe, wordt het gewoon ontembaar. Door de ION technologie zouden er miljoenen actieve onen elke haar omsluiten en pluizig, statisch haar verminderen. Hierdoor kan het makkelijker gestyled worden. 

In het pakket zitten: haardroger, diffuser mondstuk, fijn mondstuk en handleiding. De kabel van het toestel is ongeveer 163 cm lang, dus dat is een vrij comfortabele lengte om nog heen en weer rond het hoofd te gaan. Met een gewicht van 1229 gram is deze best zwaar. De eerste keer is dat wennen, maar na een paar keer gebruiken, weet je hoe ermee om te gaan. Het zware gedeelte zit vooral aan de kant van de ventilator (achterkant).

Verschillende knoppen zorgen voor verschillende standen. Zo is er een koelsysteem, kan je de hitte verhogen, de snelheid van het blazen aanpassen. Elke stand hoort bij een bepaalde uitkomst, dus lees vooraf heel goed de gebruiksaanwijzing zodat de haardroger doet wat je wilt.

 O = uit, I = lage luchtstroom, II hoge luchstroom
 Lichtjes op zijkant: Rode Leds tonen de warmteinstellingen van 1 (laag) t/m 4 (hoog). Een blauwe LED verschijnt als koude knoppen zijn ingedrukt.
 + om de temperatuur te verhogen, - om te verlagen
 De koude knoppen (bovenste knoppen zonder teken erop) zorgen voor koude lucht om een style te creëren. Afhankelijk van hoe je het apparaat wilt vasthouden kan je deze knoppen comfortabel inhouden.Power zit er zeker op deze haardroger. Met haar dat van nature zeer licht is, waait het bij het minste briesje. In no-time is mijn haar volledig droog. Het was even zoeken om de juiste knoppen toe te passen bij mijn persoonlijk haar, ik heb immers niet de nodige kappersachtergrond om te weten welke hitte wat doet, maar na uitproberen en falen lukt het zeker. Het vaakst stond het toestel op stand I. Stand II was mij iets te sterk, maar daarin heeft iedereen een persoonlijke keuze.
Links: Diffuser, rechts: mondstuk

De diffuser dient om om wortelverhoging, volume en natuurlijke golven te creëren. Voor kort/middellang haar maak je best ronde bewegingen op de hoofdhuid. Heb je lang haar, dan laat je eerst de haareinden drogen. Til daarna je haar op en leg zo dit stuk tegen de hoofdhuid aan met dezelfde ronde beweging als bij het korte haar. Daar ik van nature al golvend haar heb, of toch zoiets, gebruik ik dit extra stuk niet heel vaak. De massage die je ermee uitvoert was wel fijn, natuurlijk... -wink.Een zeer goede haardroger, als je het mij vraagt. Een goede zet om veel standen en extra features toe te voegen zodat je dat kappersgevoel in huis kunt halen. Natuurlijk kan je hiermee nooit het resultaat van de kapper evenaren, maar hé... in ieder van ons schuilt wel een do-it-yourselver. Mijn haren waren er heel snel droog mee, wat tijdens een rush moment geen overbodige luxe is. 

Braun
Braun Satin hair 7 (Professional SensoDryer HD 785) - €84,99