Er zijn producten waar je meteen een volledig review zou willen over schrijven bij thuiskomst. De Spa Secrets producten van Kruidvat horen daarbij, maar door omstandigheden bleven de producten liggen. Je kan het volledige assortiment al een tijdje vinden bij Kruidvat (vanaf 4 juni 2015) en nu doe ik ze pas uit de doeken.


Spa Secrets is een luxe spa en wellness verwenlijn en omvat drie geuren: Wonderen van Bali, Schatten van Marokko en Tradities uit Japan. Alle producten stralen luxe uit en doen niet meteen denken dat ze budget zijn. Kruidvat kon door veel onderhandelen en door veel producten tegelijk de markt in te sturen de kosten heel laag houden voor de klant. Zo is elk product dat ik nu voorstel niet meer dan €5-. 

Wonderen van Bali
De geur die mij meteen het meeste aansprak was die van Bali. Achteraf gezien was dat niet moeilijk, want er zit kokos in verwerkt. Ik hou gewoon teveel van kokos. De geur is geïnspireerd op de geheimen van de kuuroorden op de mooiste tropische eilanden van Bali. Deze geeft het lichaam leven en voedt de huid. Frangipanibloem, vochtinbrengend kokoswater zijn de hoofdingrediënten van deze reeks.

Shower foam (200 ml) - €3,99-
Body cream (250 ml) - €4,99-
Shower gel (250ml) €2,99-
White sand body srub (200 ml) - €3,99-


Ik ben extreem fan van body butters en ben snel bekoren als het om butters gaat. Dit is een crème formule, dus zou minder dik moeten zijn dan een butter. Toch is deze crème vrij dik waardoor hij minder snel intrekt in de huid. Mocht je ooit een crème au beurre gemaakt hebben, weet je welke structuur ik bedoel. Hij zorgt wel voor een heel gehydrateerd gevoel na het douchen.

Tradities uit Japan
Hierbij vertelde ik meteen dat ik deze gewoon in de douche zou laten staan om met mijn vriend te delen. Deze geur dient zowel voor mannen als voor vrouwen. De lijn werd gebaseerd op een badritueel dat de ziel reinigt met vele verzachtende en ontspannende onderdelen voor het lichaam. Lotusbloemen en bamboe zijn ingrediënten die opvallen in de mix.

Shower foam (200 ml) - €3,99-
Body lotion (250 ml) - €4,99-
Shower gel (250ml) €2,99-
Jelly body srub (200 ml) - €3,99-Deze scrub kan je vergelijken met een gewone douchegel, maar met suikerachtige scrubdeeltjes erin. Een milde scrub, dus. Zelf vind ik deze tube heel fijn werken, omdat er geen water in komt tijdens het douchen.

Schatten van Marokko
Save the best for last? Nee, hoor. Dit was wel de geur waar de meeste personen langer bleven ruiken. Dit is de meest opvallende geur en het grootste paradepaardje van de Spa Secrets lijn. Voor mij was het even wennen (ik bedoel... waar is de kokos?), maar ik ben deze geur echt beginnen appreciëren. Een sensuele, oosterse geur. Zo was ik na het eerste gebruik van de olie verkocht. Deze ruikt zo heerlijk en relaxend dat ik hem elke keer na een douchebeurt blijf gebruiken. Natuurlijk zijn er nog andere producten naast de lichaamsolie te vinden met deze geur.

Je kan de producten vergelijken met een hamam ervaring. Zo komen er rijk verzorgende oliën en verfijnde bloemenextracten aan te pas. Arganolie en rozenwater zijn ingrediënten die een specifieke verzorgende werking hebben op de huid. 

Shower foam (200 ml) - €3,99-
Shower cream (250 ml) - €2,99-
Body oil (250 ml) - €4,99-
Sugar body srub (200 ml) - €4,99-
Hand cream - (75 ml) - €2,99-


Een scrub met de geur van arganolie en rozenwater. De textuur van de scrub is net zoals gelei met suikerstukjes en is even wennen. Door die textuur blijf je hem achteraf nog voelen en blijft er een licht laagje achter. Zijn scrubwerk als in dode huidcellen weg helpen, doet hij goed.

Als enorme fan van shower foams was ik nieuwsgierig naar dit goedkope product. De Marokko geur is voor mij al een succes, maar soms kan de textuur verschillen met duurdere merken. Als ik heel eerlijk moet zijn, zou ik deze foam niet willen inruilen voor eentje van Rituals. Het product schuimt heel snel, maar voelt aan als schuim, terwijl die van rituals als zijde aanvoelt. Voor personen die niet weten wat een foam is: het is een gelachtige substantie die meteen dikker schuim wordt. Bijzonder aan dit product is dat er meteen een schuimachtig laagje verschijnt (geen gel) dat na het uitwrijven een iets dikker schuim wordt. De geur blijft ook niet heel erg lang op de huid zitten.

Tip: Kruidvat biedt ook heel wat gadgets om de spa ervaring compleet te maken.


Een zeer leuk concept dat naar meer proeft. Als deze producten een succes blijken, wordt er verder mee gegaan. Goedkope, maar toch kwalitatieve producten die zeker niet misstaan in de badkamer en waarvan je nooit zou durven denken dat ze zo weinig kosten. Een zeer leuk idee om cadeau te doen of een verwenmandje mee in elkaar te steken. Ik ben alvast fan en ging intussen naar de andere producten uit het assortiment kijken in een Kruidvat winkel. 

Welke geur spreekt jou het meeste aan?