Het internet staat vol met reviews over deze kleine beauty gadget. Als iemand zou vertellen dat je in een handomdraai pijnloos verlost kan worden van haartjes, die dan ook nog eens twee weken weg blijven, zou je dat dan geloven? Ik probeerde de Beauty pad met die informatie uit en deel nu mijn mening erover.


Vooraleer ik begin met reviewen moet ik eerst de status van mijn haar vermelden - eet smakelijk. Ik heb van nature licht en dun haar, waardoor beenhaar nooit echt opvalt. Je ziet het niet, maar je voelt het wel, dus neem ik wekelijks meerdere keren de tijd om alles grondig weg te scheren onder de douche. Mijn haar groeit nooit terug in stekelige stoppels, maar blijft altijd zachtjes terug komen. Armhaar heb ik intussen nog nooit moeten wegwerken, gezien het niet opvalt en daardoor ook niet storend werkt. De werking van volgend product zorgt er wel voor dat mijn 'haartjesroutine' een volledige ommedraai krijgt. 

De Beauty Pad verschilt weinig tot niet met de bekende Kristalpad, behalve de kleur dan. Je kan het vergelijken met een schuurpapiertje, maar dan met duizend micro-kristallen. Door ronddraaiende bewegingen naar links en naar rechts verdwijnen de haren en dode huidcellen. 


Wat je krijgt bij de aankoop is een etui, 5 grote kristal pads en 4 kleine. De grote handschoen dient voor grote oppervlakken en de kleine voor plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn of voor op het gezicht. Je mag de pad dus overal op het lichaam gebruiken. De pads kleef je zelf op de handschoenen en als ze hun werk niet meer doen, kan je ze vervangen door een nieuwe pad.


Enkele positieve punten die ik zo van de site van beautypad geplukt heb:
- De pad werkt met ronddraaiende bewegingen dat ongewenst haar en dode huidcellen pijnloos verwijdert.
- Haartjes blijven tot wel twee weken weg.
- Kan niet in uw huid snijden en veroorzaakt geen irritatie
- Kan elke dag gebruikt worden
- Werkt op stoppels, kort en lang haar. Ook geschikt voor borst- en rughaar bij mannen.
- Haren groeien niet dikker terug. Bij herhaaldelijk gebruik, komen ze steeds dunner, zachter en minder snel terug.Bij de eerste test ging ik meteen voor het grootste werk: de benen. Ik nam de grootste pad en ging meteen aan de slag. De pads gebruik je op een droge huid en gezien ik de gewoonte heb om te ontharen tijdens het douchen, besloot ik het te doen voor het douchen. Met ronddraaiende bewegingen - de vrouw die mij de pads verkocht sprak over "drie naar links, drie naar rechts" - ging ik aan de slag. Ik merkte al snel dat ik met drie rondjes niet genoeg had en meteen stoppeltjes veroorzaakte. Door iets langer te wrijven op dezelfde plek, zonder al te veel druk te zetten, verdwenen de haartjes. De boel werd ook erg stoffig, maar dat kwam hoogstwaarschijnlijk omdat de pad ook dode huidcellen losmaakt. Tijdens het gebruik maakte ik de pad kort schoon op een handdoek.


Zoals er vooraf werd beloofd: het doet geen pijn. Door het schuren kreeg ik wel een trekkend gevoel op mijn huid wat niet al te fijn aanvoelde. Je schuurt letterlijk je haar (en ook oude huid) van je benen. Na mijn benen besloot ik verder te gaan met mijn arm (waar ik zachte, dunne haartjes heb) en daar ging het een stukje trager. Bij lange haartjes heb je dus wat meer tijd nodig om ze helemaal weg te krijgen. Ook de bikinilijn lukte prima met de kleine handschoen. 

Na het ontharen is het aangewezen om een voedende crème te smeren, althans als je een gevoelige huid hebt. Mijn huid zag iets te fel af door de gadget en volgens mij is dat ook niet de bedoeling. De dag erna voelde ik lichte stoppeltjes terug komen en dat terwijl er beloofd werd dat de haren een tweetal weken weg zouden blijven.


Of ik mijn scheermesje volledig zou willen omruilen voor de beauty pad? Ik zeg volmondig neen. Het is wel handig dat je droog kunt ontharen, waardoor je geen tijd meer verliest in de douche. De haren groeien ook wel degelijk met minder harde stoppels terug bij veelvuldig gebruik. Het ontharen duurt wel iets langer dan bij een normale scheerbeurt omdat je tijd moet nemen met de ronddraaiende bewegingen. Mocht je de nodige tijd en het geduld hebben, dan heb je een aaibaar huidje als gevolg. Een wonderding op het eerste zicht, maar die helaas niet aan alle verwachtingen tipt.

Beautypad (enkel online te koop)
Starterskit - € 25,00-
Starterskit + extra pads - € 35,00-
Navulling pads - € 14,95-