Een jaartje terug was het bijna wekelijkse gewoonte om 'frutsels' te delen op zondag. Daar deelde ik projectjes die ik uitwerkte wanneer mijn handen begonnen te tintelen om creatief aan de slag te gaan. Geen do it yourself stappenplannen, maar een praatmomentje over het laatste werkje in huis. Over mijn aquarellen konden jullie al veel lezen, maar ik doe veel meer dan dat: acrylverf, boetseren, klaspoppen maken...


Voor het eerst ging ik voor het echte werk. Geen kladblaadjes, oefeningen, maar een echte grote canvas die ik in huis wilde uitstallen. Ik ben luchtig met het idee om gegaan en wilde ook een luchtig werkje: niet te veel nadenken, meteen op het doek schetsen, slordige afwerking, spetters, enzovoort. Ik wist ook al welke kleuren ik wilde gebruiken: donkerblauw, roze en blauw als achtergrond en wit voor de tekening. Wat ik precies wilde tekenen wist ik nog niet, maar het zou gaandeweg wel opborrelen.


Hoe ik de verf aanbracht, daar dacht ik niet echt over na. Daarna ging ik nog eens over alles met een natte verfborstel en spetterde druppels over  het canvas. Hierdoor ging de verf op een andere manier drogen en liet het spatten achter. Na het goed te laten drogen ging ik ook nog eens spetteren met roze en blauwe verf.


Guustje kwam er intussen ook bijzitten om te kijken naar het proces. Al van sinds hij kleine kitten was, nam ik hem erbij om mee te kijken. Blijkbaar is die gewoonte blijven hangen... goed. Intussen was het tijd om te schetsen wat er precies op het canvas moest komen. Na wat Google research en het opzoeken van ander werk, kwam het besluit een naakte vrouw op het canvas te zetten. Na het op een kladpapiertje te proberen, kwam het schetsen op het canvas.


De vrouw kreeg overheersend witte kleuren en door die lichtjes te mengen met zwarte verf ontstaan een schaduwkleur. Voordat ik verderging liet ik het schilderij nog een nachtje rusten om meer afstand te hebben van het werk. Momenteel hangt het werk uit in de living, maar het is nog steeds niet af. Wordt mogelijk vervolgd, dus...


Gaan jullie soms ook creatief aan de slag?