Elk seizoen is een beetje uitkijken naar de nieuwe The Body Shop geuren. Met kerst brengt het bijvoorbeeld meerdere lijnen uit met elk een body butter, shower gel... en geuren die perfect passen bij de feestdagen. Deze lente gaat het de exotische kant op onder de naam 'Cactus Blossom'. 


Over de Cactus Blossom lijn - Van onze nieuwe fruitige, bloemige geur word je meteen vrolijk. Onze exotische lijn is verrijkt met cactusbloemextract uit Marokko en Community Trade-ingrediënten van over de hele wereld om je zintuigen heerlijk te verwennen. Met hun prachtige gekleurde verpakking fleuren deze frisse bodycare-producten elke badkamer of kaptafel op.

De lijn bevat een body butter, body yoghurt, body scrub, shower gel en hand wash. De eerste twee doe ik nu voor jullie uit de doeken. De geur Cactus blossom vind je terug in elk van deze producten. Ik kan hem omschrijven als een fris snoepzuurtje met fruitige toetsen en tegelijk ook een warme bloemengeur. Moeilijk te beschrijven -dus, ik stel voor dat je even je neus tegen een pot gaat zetten in een The Body Shop winkel.



Cactus Blossom Body yoghurt
Deze yoghurt heeft een zeer lichte gelachtige structuur waardoor het heel makkelijk in de huid dringt. Makkelijk voor snel gebruik, voor een hete zomerdag waar je wat verfrissing nodig hebt... Deze belooft de huid 48 uur gehydrateerd te houden, maar zelf had ik wat meer hydratatie nodig met mijn extreem droge huidje. Ik nam bijvoorbeeld een klein potje mee in de handtas en smeerde bij als ik daar nood aan had, wat verslavend werkte.

Tip - Zet de yoghurt eens in de koelkast. Uit zichzelf voelt ze al fris aan, maar hiermee kan je jezelf echt goed afkoelen.


Cactus blossom body butter
De body butters van The body Shop zijn gekend voor hun dikke structuur, sterke geur en grote potten. Een groot verschil met de voorgaande yoghurt die eerder loperig is, meteen in de huid trekt, is dat deze wat meer tijd nodig heeft om opgenomen te worden. Goed dik smeren, de tijd geven om in te trekken en you're good to go. Door de voedende, hydraterende en beschermende ingrediënten zoals cacaoboter, shea boter, glycerine, sesamolie, kokosextract, soja olie, vitamine E, zonnebloemolie en cactusbloesemextract voelt de huid heel zacht aan. De butter belooft ook nog eens te hydrateren voor 72 uur en is ideaal voor een droge tot normale huid.

Yoghurt - Body butter


Voor mij was het meteen weer een schot in de roos als het op geur en producten aankomt binnen de nieuwe lijn. Ja, we hebben deze producten al eerder gezien, maar eigenlijk vinden we dat allemaal niet erg. Zowel de yoghurt als de body butter konden mij bekoren, tijdens koude dagen de butter en tijdens warme de yoghurt. Gezien de structuren van beide producten erg verschillen, hebben ze elk hun eigen unieke werking. Alle producten binnen deze lijn zijn 100% vegan.

The Body Shop
Cactus Blossom body butter – 200ml – €17
Cactus Blossom body yoghurt – 200 ml – €10