Elk jaar is het weer spannend afwachten welke kerstgeuren The Body Shop in petto voor ons heeft. Dit jaar brengt het merk heel wat leuke verrassingen, later meer daarover, maar voor nu spitsen we ons op de geurtjes die enkel deze kerstperiode te koop zijn in verschillende vormen.We beginnen met de geurtjes zelf. De kerstcollectie heeft drie nieuwe geuren die elk wat bijzonders in zich hebben: Juicy Pear (fris en fruitig), warm vanilla (warm en romig) en rich plum (fruitig en bloemig. Elk van deze geurtjes kan je vinden in verschillende producten zoals: handcrèmes, douchegels, body yoghurts en body butters.

Douchegel
We beginnen onder de douche met één van de kerstige geurtjes. Deze geur is fris en fruitig en ideaal om te genieten na een dagje hard werken. Stiekem gebruikte ik deze douchegel graag in bad gezien hij zowel in de douche als in bad lekker schuimt. Elke douchegel bevat 250 ml waar je een hele tijd mee zoet bent. 


Body butter
Body butters staan gekend om hun dikke, romige structuur; wat hen perfect maakt voor de winterdagen. Gezien de crème dikker is, neemt het iets meer tijd om in te trekken en kan de huid langer genieten van een verwennend 'crèmebadje'. Ook komt er nog eens bij dat bij een body butter de kerstgeur lang blijft hangen, waardoor je geparfumeerd de deur uitgaat.


Body Yoghurt
De body yoghurt heeft een dunnere substantie dan de body butter, dus is helemaal anders in gebruik. Het mag ook echt gezien worden als een liquide yoghurt, maar dan wel eentje die je op de huid mag smeren. Door de dunheid trekt hij heel snel in de huid, plakt hij niet en doet hij snel zijn werk. Een grote pot bevat 200ml.


Body Scrub
Om crèmes goed in de huid te laten dringen, heb je een goede basis nodig. Af en toe scrubben kan daarbij zeker geen kwaad gezien je dode huidcellen eraf scrubt waardoor de poriën ruimte hebben om te ademen en zuurstof (en andere stoffen) op te nemen. Deze scrub is dik, papperig en doet eigenlijk meteen denken aan een dessertje (komt waarschijnlijk vooral door de geur die eraf komt). De huid herleeft en voelt er heel zacht door.


Naast de winterse geuren die speciaal voor de kerstdagen zijn ontworpen, kregen de gewone lijnen ook een kerst look aangemeten. Zo werden veel producten in gifsets gestopt waardoor ze ideaal zijn (en makkelijk) als cadeau. Voor de kerstcollectie werkt The Body shop ook samen met Plan International. Een instantie die opkomt voor de kinderrechten van meisjes overal ter wereld. Vanaf november tot december 2019 steun je het plan door iets aan te kopen uit de collectie. En herinneren jullie nog de unboxing van The Body shop Deluxe adventskalender? 't Is de moeite...

De The Body Shop Shower Gel - € 7,00-
Body Butter - € 16,00- (groot formaat)
De The Body Shop Body Yogurt - € 10-
The Body shop exfoliating sugar body scrub - €16-