En ik mag alweer een leuke adventskalender voorschotelen aan jullie... Kunnen jullie de kerstsfeer al een beetje voelen? Ook hier maakte ik de keuze om de adventskalender al uit de doeken te doen, gezien hij nu nog goed te koop is. Onder het motto 'Geen vijgen na kerst' open ik alle doosjes van dag 1 tot 24... Spoiler alert!Omschrijving door Yves Rocher - "24 verrassingen zitten verstopt in schattige doosjes die bovendien moduleerbaar, herbruikbaar én recyclebaar zijn. Parfums, lichaamsverzorging, gezichtsverzorging, make-up… Iedere dag weer nodigen we je uit voor onze speciale kerstavond: een feestavond geïnspireerd op de natuur in de winter. Verwen jezelf of je geliefden en tel langzaam af tot Kerstmis! En omdat wij natuurlijk het beste met onze planeet voor hebben, is de kalender gemaakt van 100% recyclebaar karton, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Door te recyclen geef je het materiaal een tweede leven! Het aftellen is begonnen!"

De dagen van de adventskalenders waarin je elke dag een vies chocolaatje kan vinden, zijn ver voorbij. Merken doen hun uiterste best om het onderste uit de kan te halen en leuke producten toe te voegen om de kerstperiode zo warm mogelijk te maken. Ook Yves Rocher is één van die fijne merken die meedoet aan het kerstgebeuren.


Een groene doos, kerstige taferelen en kerstige kleuren. Op de achterkant kan je al meteen lezen wat erin zit, maar dat negeren we even. Door de buitenkant van de doos open te schuiven, komt de eigenlijke kalender tevoorschijn. Deze heeft een lichtgroene kleur en het opschrift 'Nature is the most precious gift'. Het is een feit dat Yves Rocher haar uiterste best doet om op een zo natuurvriendelijke manier producten te creëren, dit van de verpakking tot het product zelf. Op de achterkant van de doos staat het logo van Yves Rocher in gouden opdruk.


De kalender bevat 24 vrolijke doosjes die uit de kalender kunnen worden gehaald en er weer in gestopt. Op deze manier ziet de kalender er niet helemaal gesloopt uit tegen het einde van de kerstperiode. Eigenlijk zou je de kalender nog een tweede keer kunnen vullen met surprises en opnieuw gebruiken. 

Tip - Stiekem kan je deze kalender omtoveren in 24 kleine cadeautjes om te geven aan vrienden en familie. Door de doosjes verder te pimpen met lintjes, taxus, stickers... kan je er lieve hebbedingetjes van maken.Opgelet! Vanaf hier begint de unboxing. Klik deze post weg als je de inhoud van de kalender niet wilt zien.1. Eau de parfum Sel d’azur (1,2 ml) - 2. Bad- en douchegel De eerste sneeuwvlokken (50 ml) - 3. Crèmeshampoo (50 ml) - 4. 4-zijdig polijstblok - 5. Kalmerende micellaire reinigingslotion 2-in-1 – Sensitive végétal


6. Nagelverharder (5 ml) -  7. Kalmerende hydraterende créme (7 ml) - 8. Nagellak Garance (7 ml) - 9. Bad- en douchegel In het hart van het dennenwoud (50 ml) - 10. Plantaardige peeling voor het lichaam (30 ml)

11. 2-in-1 micellaire reinigingslotion Hydra végétal - 12. Eau de parfum Plein soleil (1,2 ml) - 13. Body lotion In het hart van het dennenwoud (50 ml) - 14. Bad- en douchegel Mango & koriander (50 ml) - 15. Jumbo oogpotlood Prune hortensia (1,7 gr)

16. Weldadige douchebalsem (30 ml) - 17. Voedend 2-in-1 crémemasker voor het haar (30 ml) - 18. Nagellak Camelia Nacré (7 ml) - 19. 48 uur non-stop hydraterende dagcréme (7ml) - 20. Handcréme kerst de eerste sneeuwvlokken (30 ml)

21. Hammam bad- en douchegel met argan en roos (50 ml) - 22. Nagellak cerise noir  Expert make-up (7 ml) - 23. Wenkbrauw mascara châtain (5 ml) - 24. Grand rouge l’élixir 102 (7 ml)


De prijs van de kalender is € 49,95, maar door de vele acties bij Yves Rocher is de kans groot dat je hem goedkoper kunt krijgen. Er zitten zowel full-size producten als kleinere hoeveelheden in de kalender, maar als ik de som maak kom je best voordelig uit met deze kalender. Full-sizes zijn leuk, maar ook de mini versies zijn heel handig; denk maar aan het opvullen van de reistas. Ook zitten er heel wat producten in die deel zijn van de kerstcollectie, wat de boel een nog meer kerstige vibe geeft. Een vrolijke kalender met vrolijke producten. 

Adventskalender 2019 - €49,90-