We willen veel reizen, maar door bepaalde levenskeuzes is dat willetje anders uitgedraaid dan vooraf gedacht. De mooiste reis die we tot nu toe maakten, is het rondtoeren doorheen Schotland met de moto. We kwamen met een rugzak vol ervaringen terug en willen nog heel wat meer van het verlanglijstje schrappen zoals Amerika, Japan, Australië, enzovoort. Tot die tijd zullen we ons moeten vergapen aan een wereldkaart.


Vorig jaar woonden we nog iets kleiner, dus hadden we een kleinere wereldkaart in de living hangen. De uitstraling van de woonkamer kan ik omschrijven als 'vintage', dus was de keuze van een verkleurd historische schoolplaat ideaal. Nu heeft het interieur eerder grijs- en beigetinten op de beneden verdieping en zijn er witte en houten elementen op de bovenverdieping waardoor een wereldkaart op aliminum (in een witte kleur) het mooiste leek. Een vijftal dagen later na de bestelling kwam het aan in een mega grote kartonnen doos. De aluminium plaat was nog eens extra verpakt om alles goed te beschermen.


De website wereldkaarten.nl biedt heel wat soorten, zoals onze voorgaande schoolplaat of wereldkaart hout, dus voor ieder is er wel wat wils te vinden. Zelf gingen we voor een moderne look met de geometrische vormen die de wereld moet voorstellen. We kozen een groter exemplaar (120x80 cm) op aluminium omdat we daar ruim de plaats voor hebben. Het is ook niet zo dat de gekozen kaart echt overheerst in de kamer, maar eerder een subtiel vullende look heeft door zijn witte kleur. Verder bestelden we ook nog het handige ophangsysteem erbij zodat we alles probleemloos (later) konden bevestigen aan de muur.


Weer een leuke toevoeging rijker in onze woonst en een leuke manier om een kale muur op te fleuren. Het bijbehorende ophangsysteem maakte het ook heel makkelijk om alles netjes op te hangen. Dee geometrische vormen maken de boel extra speciaal en is weer iets anders dan een gewone wereldkaart zoals we hem altijd zien. Stiekem een leuke tip voor aankomende kerst?

wereldkaarten.nl