The Body Shop mag zeker niet ontbreken in het lijstje met leuke winkels als het komt op cadeautjes voor kerst. Zelfs als kind ging ik al bij de winkel kijken om een kant en klaar pakketje te kopen voor onder de kerstboom. Iedereen wordt wel blij van een lekker geurend pakje en ook dit jaar zijn ze er -boenk patat- weer helemaal op met hun feestdagen assortiment!



We doen een zestal cadeautjes uit de doeken die ideaal zijn om te geven voor de feestdagen, maar natuurlijk heeft The Body Shop een veel groter assortiment dan deze voorgeschotelde exemplaren. Om te beginnen zijn er drie nieuwe kerstgeuren die allemaal stuk voor stuk bijzonder zijn: Warm Vanilla, Rich Plum en Juicy Pear. De producten hiervan zijn apart te koop in body butter, body yoghurt, douchegel, handcrème... vorm, maar kan je ook terugvinden in bepaalde cadeausets.


The Rocket Gift Set
"Met deze bad- en bodycadeauset vlieg je recht naar de zevende hemel! In het raketvormige blik vind je vijf romige en fruitige verrassingen voor je body. Neem de fruitige Shower Gel of romige Shower Cream mee onder de douche, maak van je bad een schuimend, bruisend, vrolijk getint feestje met de Bath Bomb en Bath Bubble en verzorg je handen on-the-go met de Hand Cream op zakformaat."
Inhoud: Strawberry Shower Gel 60ml, Coconut Shower Cream 60ml, Strawberry Bath Bomb 28g, Coconut Bath Bubble 28g, Strawberry Hand Cream 30ml, Coconut Hand Cream 30ml en Herbruikbaar, raketvormig blik

Deze set bevat een fruitige en romige douchegel die heel fijn zijn onder de douche. Gezien het mini's zijn, zijn ze eigenlijk ideaal om even te sparen voor een reisje. Zo hoef je de koffer niet vol te stoppen met full-size flessen. De kleine bath bubble is dan weer ideaal voor een geniet-momentje in bad met de geur van kokosnoot of aardbei. Met het koude weer is een handcrème zeker geen overbodige luxe waardoor iedereen ze wel kan appreciëren. Ook de handcrèmes in de set kennen de geur van kokosnoot en aardbei.


Soothing Almond Milk & Honey Premium Collection
"Deze luxe cadeauset bevat maar liefst vier bodyproducten om een droge, gevoelige huid te vertroetelen. Ideaal dus in de winter, wanneer de huid het door weer, wind en centrale verwarming zwaar te verduren krijgt. Alle producten in de set zijn verrijkt met biologische Community Trade-amandelmelk en Community Trade-honing. Een heerlijk verzorgend en subtiel geurend verwencadeau voor de feestdagen."
Inhoud: Almond Milk & Honey Shower Cream 250ml, Almond Milk & Honey Body Butter 200ml, Almond Milk & Honey Cream Scrub 25Oml, Almond Milk & Honey Hand Cream 30ml en Cream Bath Lily

Deze set is verrijkt met biologische Community Trade-amandelmelk uit Spanje en Community Trade-honing uit Ethiopië. Dit setje bevat alles wat je nodig hebt voor een uitgebreide douchebeurt: een scrubje en shower cream, gevolgd door een hydraterende body butter en handcrème.


Festive body butter trio
"Ken jij iemand die net zoveel van Body Butter houdt als van de feestdagen? Dan heb je het perfecte cadeau gevonden. Deze fijne set bevat alle drie de special edition Body Butters van 2019: sappige Juicy Pear, romige Warm Vanilla en fris-bloemige Rich Plum. Trakteer jezelf of iemand die je lief is op een verwencadeautje dat de huid zacht en soepel houdt in de koude wintermaanden."
Inhoud: Special Edition Juicy Pear Body Butter 50ml, Special Edition Warm Vanilla Body Butter 50ml, Special Edition Rich Plum Body Butter 50ml

Ik maakte al eerder een uitgebreid artikel over de drie kerstige geuren van The Body Shop 2019. Ook deze zijn verrijkt met de beste Community Trade-ingrediënten uit de hele wereld. De geuren hebben elk wat bijzonders in zich: Juicy Pear (fris en fruitig), warm vanilla (warm en romig) en rich plum (fruitig en bloemig). Elk van deze geurtjes kan je vinden in verschillende producten zoals: handcrèmes, douchegels, body yoghurts en body butters. Deze trio heeft alle drie de geurtjes in body butter vorm.


Make-up Drops of gold
"Drops of Gold Lustre Finish Creator is een multifunctioneel product waarmee je altijd en overal een prachtige dewy look kunt creëren. Gebruik de gouden druppeltjes op zichzelf of meng ze door je favoriete beautyproducten. Geef je foundation bijvoorbeeld een glowy boost of voeg een subtiele glinstering toe aan je dagcrème. Highlight je cupidoboog, accentueer je jukbeenderen, maak je oogschaduw intenser... je kunt er eindeloos mee experimenteren!"

Ook een make-upje is leuk om te geven tijdens de kerstdagen. Het mag net iets meer glimmen dan normaal, dus is een highlighter geen gek cadeau. Deze kan je direct aanbrengen op het gezicht of door de foundation mengen voor extra shimmer.



Calmig Camomile Gentle Cleanse Kit
"Op zoek naar een cadeau voor een make-upliefhebber die met de feestdagen nog wat extra losgaat? Gevonden! Deze handige skincareset bevat twee van onze beste én mildste make-upremovers, waarmee je je partymake-up aan het einde van de avond in een handomdraai verwijdert – zelfs waterproof make-up! Je huid wordt er heerlijk schoon en streelzacht van. Onze populaire Camomile-lijn is geschikt voor gevoelige huid en geschikt voor contactlensdragers. Een leuk cadeau om die ene vriendin een stille hint te geven dat ze haar make-up 's avonds toch echt moet verwijderen. Beide gezichtsreinigers in de set zijn verrijkt met kamille-extract uit het Engelse Norfolk."
Inhoud: Camomile Gentle Eye Make Up Remover 250ml, Camomile Sumptuous Cleansing Butter 90ml en Muslin Cloth

Deze producten zijn ideaal om de make-up er af te halen. Velen vergeten deze belangrijke stap voor het slapengaan, maar het heeft geen zin om crèmes te smeren als de basis niet zuiver is. Door het product in een wattenschijfje te drenken kan je voorzichtig oogmake-up verwijderen. De cleansing butter is vooral voor het gezicht en gebruik je door in te masseren in de huid, af te spoelen en droog te deppen. Daarna kan je afsluiten met je favoriete dag- of nachtcrème.


Dream Big This Christmas Deluxe advent calendar
"Dit is 'm dan: de luxe adventskalender van je dromen. Want bij The Body Shop staan de feestdagen dit jaar helemaal in het teken van (beauty)dromen die uitkomen. Achter elk luikje van deze kalender vind je naast je dagelijkse dosis beauty ook interessante wetenswaardigheden over 25 inspirerende vrouwen die van een betere wereld droomden én daarnaar handelden. Op eerste kerstdag kun je de lege doosjes omtoveren tot een magisch kerstdorp. En de producten? Wandel door de straten van het feestelijke dorp en ontdek elke dag een beautyverrassing achter de luikjes, zoals skincare bestsellers, heerlijk geurende bad- en bodyproducten, make-up en meer. Spoiler alert!"
Inhoud: Rose Dewy Face Mist 60ml, Mango Fragranced Bath Bomb 28g, Special edition Juicy Pear Shower Gel 60ml, Layers of Fun Nail File, Camomile Gentle Eye Make-up Remover 60ml, Strawberry Clearly Glossing Shampoo 250ml, Fuji Green Tea™ Body Butter 50ml, British Rose, Shower Gel 60ml, Special edition Warm Vanilla Hand Cream 30ml, Red Ultra-Fine Bath Lily, Aloe Calm Sheet Mask 18ml, Coconut Exfoliating Cream Body Scrub 50ml, Green Tea Fragranced Bath Bomb 28g, Vanilla Delight Fragranced Bath Bomb 28g, Himalayan Charcoal Purifying Facial Soap 100g, British Rose Instant Glow Body Butter 50ml, Vitamin C Glow Sheet Mask 18ml, Strawberry Clearly Glossing Conditioner 250ml, White Musk Body Lotion 60ml, Strawberry Lip Butter 10ml, Pink Grapefruit Hand Cream 30ml, Aloe Soothing Day Cream 50ml, Beauty Blender Sponge, Shine Lip Liquid in Cherry Gum 7ml en Shea Body Butter 200ml

Deze adventskalender heeft een inhoud ter waarde van € 148,50 (koop je voor € 85) en bevat heel wat verschillende producten uit zowel het vaste als het kerstassortiment. Ik schreef al een uitgebreid review en unboxte alle producten in een Dream Big This Christmas Deluxe Advent Calendar artikel. Naast deze kalender heeft the Body shop ook nog twee andere exemplaren; een grotere en kleinere; te koop. Leuk aan deze kalenders is dat het geïnspireerd is op prestaties van inspirerende vrouwen die geschiedenis wisten te schrijven. Zo staat een leuk tekstje op elke doos rond dat thema en krijg je er ook nog eens een leuk product bij.


Er is zeker voor ieder wat wils te vinden in The Body shop. Het meest handige aan alles -vind ik persoonlijk- is het feit dat alles zo'n mooie verpakking heeft, dus dat je verder weinig moeite moet doen na het aankopen ervan. Een kant en klaar cadeautje, want elke set is een pakje op zich. Vast en zeker dat er iets tussen zit voor jouw geliefde.

The Body Shop
The Rocket Gift Set
Soothing Almond Milk & Honey Premium Collection - € 38-
Festive body butter trio - € 12-
Make-up Drops of gold - € 16-
Calmig Camomile Gentle Cleanse Kit - € 25-
Dream Big This Christmas Deluxe Advent Calendar - € 85-

Welke set wil jij cadeau doen of krijgen?