"Hoezo nieuw? Helemaal niet!" - Klopt, maar de Hemp lijn van The Body Shop is er wel eentje die jullie moeten kennen. Hij is namelijk ideaal voor zeer droge huidjes en werd uitgebreid met een gezichtsmasker. 

Hemp hand protector
Dit product behoort tot één van de best sellers van The Body Shop. De handjes worden zachter door de hennepolie waardoor het trekkende droge gevoel verdwijnt. Het is een dikke crème, maar kan zeker niet vergeleken worden met de substantie van de hardere body butters van het merk. Zo is het niet nodig om het product vooraf te laten versmelten met de warmte van de handen, maar kan je het gewoon meteen aanbrengen vanuit de tube. Het product trekt heel snel in de handen en voelt totaal niet plakkerig aan na het aanbrengen. Ik las wel in andere reviews dat personen met een normale (geen droge) huid hem het liefst 's avonds voor het slapengaan aanbrachten. Zelf zou ik hem de hele dag door opsmeren, maar ik heb dan ook een extreem droge huid.


Hemp body butter
Deze body butter is net zoals het voorgaande product voor extreem droge huidjes en belooft een 24-uurs hydratatie. Die belofte kon hij niet helemaal waarmaken, maar mijn huid voelde er wel een pak gehydrateerder door. Ik gebruikte dit product ook om de droge puntjes van mijn haar een boost te geven. Ook hier vooral een fijn gevoel (niet plakkerig) achteraf.


Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask
Het nieuwste product uit de lijn en vast de reden waarom jullie op dit artikel hebben geklikt. Dagelijks is het niet echt nodig om een maskertje aan te brengen, maar soms kan eentje deugd doen. Het is goed om het masker aan te brengen voor je gaat slapen (leg vooraf een handdoek op je kussen) en 's ochtends sta je op met een verzorgd laagje op de huid. Door het laagje wordt het vochtgehalte in het gezicht op peil gehouden voor ongeveer 72 uur. Voor mij was dit maskertje een verademing en inderdaad voelde mijn huid nadien gehydrateerd aan. Het is ook mogelijk om nog de gewone dagelijkse routine met dagcrème, oogcrème... aan te houden, maar dat heb ik zelf niet gedaan na het gebruik van het masker.

Tip - Wil je het masker niet 's nachts gebruiken? Dan kan je het ook gewoon overdag 10-15 minuten laten intrekken en gebruiken als je met een gewoon masker zou doen.

Hemp hand protector - Hemp body butter - Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask

Ideaal voor extreem droge huidjes die heel wat hydratatie nodig hebben. De collectie is dermatologisch getest en bevat heel wat bestsellers van The Body Shop. Ook het nieuwste product (het masker) is er eentje die zeker het uitproberen waard is.

The Body Shop
Hemp hand protector (30 ml) - € 6,50-
Hemp body butter (200 ml) - € 18-
Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask - € 20-