Het schoonste wat er is, is een wereld vol vrede en zonder een greintje afval. Helaas is dat niet het geval, maar als we allemaal een klein steentje bijdragen, komen we al een heel eind ver. Le papier is zo'n merk dat haar steentje bijdraagt doordat het uit 100% papier bestaat. Intussen krijg je er ook nog eens va-va-voom lippen door, dus testte ik er drie voor jullie uit.Al heel wat merken veranderen hun formule naar eentje die Vegan is. Dat wil zeggen dat er geen dierlijke ingrediënten in het product zitten en dat er ook niet op dieren is getest. Dit merk gaat nog een tikkeltje verder door hun product in een zero waste verpakking te doen en 100% plantaardig (vegan) te maken. Het zero waste idee gaat nog verder in het transport ervan. Zo beperkt men het karton tot een minimum, wordt er hergebruikt, gerecycleerd... om het milieu zo min mogelijk te belasten. 

Alle lipsticks zijn mat of glossy en laten een kleurtje achter dat lang houdt op de lippen. Matheid, maar geen droogheid, door de toevoeging van kokosolie, amandelolie, wonderolie, sheaboter en wax van zonnebloempitten. De glossy kleuren werden dan weer verrijkt met jojobaolie, amandelolie en sheaboter. Als smaakstof werden geen synthetische stoffen gebruikt, gezien het verrijkt werd met vanille-extract. Zoals je kan zien in volgende swatches laten alle kleurtjes een zeer mooi resultaat achter. Fijn is dat de lipsticks altijd bijgeslepen kunnen worden door papier te verwijderen. Aan het einde van de lipstick blijft er dus nauwelijks afval over en dat terwijl het papier biologisch afbreekbaar is.

Nude Blush (glossy finish), Nude Dusty Rose (glossy finish) en Matte Classy (matte finish)


Ik ben erg te spreken over de producten. Niet alleen het feit dat ze 100% zero waste zijn, maar ook vegan en biologisch afbreekbaar zijn. Met mijn droge lippen moet ik vaak opletten wat ik erop smeer, maar ik had geen moeite met de matte substantie door de verrijkende ingrediënten die erin zitten. Deze producten zijn te koop bij de apotheek en bevatten heel wat meer kleuren, dus check it out!

Le papier matte lipsticks - € 13,95-