Creatief aan de slag gaan hoeft absoluut niet lastig of moeilijk te zijn. Zo hadden we nog een saai hoekje in de kamer (die we momenteel stap voor stap aan het opfleuren zijn) en leek het ons leuk om dat hoekje op te vullen met zelfgemaakte posters. Natuurlijk zijn posters pas afgewerkt als ze in een houder zitten, dus daar zorgden we voor met spullen van BLACK+DECKER.Wat ons enorm geholpen heeft bij het maken van deze DIY is de aanschaf van de BLACK+DECKER workmate opvouwbare werkbank (WM1000) en powerconnect pendulum jigsaw workmate (18V). Voor deze DIY kreeg ik wat helpende handen van mijn partner, maar eigenlijk zijn de materialen toegankelijk genoeg zodat ik er zelf (= lees weinig gespierd) ook mee aan de slag kon. De figuurzaag is ideaal om figuren uit hout te snijden en op de werkbank kan je makkelijk hout vast zetten om veilig aan de slag te gaan. Ik weet nu al dat deze nog heel vaak van pas zullen komen voor toekomstige knutselprojecten.

Benodigdheden
Werkbank
Figuurzaag
Bamboe
Touw
Schaar
Papier voor posters
Benodigdheden voor posters


Stap 1 - Meet de posters

Stap 2 - Gebruik de figuurzaag om de bamboe in hetzelfde aantal cm als de posters te zagen.

TIP - Zelf hebben we heel wat bamboe in de tuin staan. Het kan erg groot (hoog) worden waardoor je probleemloos wat kunt nemen zonder dat je daarvan iets ziet. Heb je kennissen met bamboe? Dan zullen ze vast wel wat kunnen missen.

TIP - Orden vooraf je posters even op de grond. Zo weet je hoe het eruit zal zien op de muur en waar de houder precies moet komen (lengte of breedte).


Stap 3 - Zaag een inkeping in de bamboe waar later de poster in kan rusten. Dit kan met de figuurzaag, maar zelf vonden we een gewone zaag iets makkelijker werken. Door de bamboe vast te 'persen' in de werkbank konden we deze inkeping snel en makkelijk maken.


Stap 4 - Doe knutsellijm, sterke lijm of gebruik een lijmpistool op de poster en maak deze vast in de bamboe. Geef alles de tijd om goed te drogen.

Stap 5 - Maak bovenaan touw vast zodat je de posters kunt ophangen.

Stap 6 - Eigenlijk is dit stap 1, maar gezien ik verschillende postermethodes wilde uitleggen, plaats ik deze stap even achteraan. Een poster maken kan op verschillende manieren. Je kan je snaak een tekening laten maken, zelf aan de slag gaan, bloemen drogen en op een blad kleven... noem maar op. Ik toon enkele simpele voorbeelden over hoe je met materiaal die je in huis hebt zelf een poster kunt maken.

Aquarel
Dit is geen hoogstaande verf, maar schoolverf. Toch kan je hier heel mooie werkjes mee creëren die decoratief kunnen tellen. Zelf ben ik grote fan van bloemenkransen, dus besloot ik er deze keer ook in alle genot eentje te maken in combinatie met een quote.


Quotes
Personen die uit de losse pols een quote kunnen toveren, ga jullie gang, maar zelf ben ik er niet zo sterk in. Meestal ga ik via Google op zoek naar een leuk exemplaar en teken ik deze over gezien het computerscherm een perfecte lightbox is.


Gedroogde bloemen/planten
Zo simpel, maar mogelijk zo simpel dat je deze methode zou durven vergeten. Bloemen en planten kan je makkelijk drogen door ze tussen twee stukken papier te leggen en druk te geven door ze onder een stapel boeken te plaatsen. Een weekje later mag je aan de slag met de bloemen om een eigen poster te creëren.

Doodles
Doodlen doe je door lekker vrij te tekenen op een blad. Dat kan op wit papier, maar om het meer bijzonder te maken, ging ik voor zwart. De ideale achtergrond voor zilveren, gouden... stiften of potloden.


Heel simpel, maar hoe lief ziet het hoekje eruit. Vlakbij staat een zetel en tafel met wat boeken, dus in de toekomst willen we daar graag verder op DIY'en. Mooie plannen en veel goesting, dus daarvan mogen jullie zeker en vast nog meer verwachten. Meer informatie over de gebruikte werktuigen vinden jullie op de BLACK+DECKER website.

Happy DIYing!