Aquarellen doe ik al een tijdje op eigen tempo en ook rond kalligrafie heb ik al heel wat gedaan. Maar eerlijk?... Ik heb erg weinig geduld om mij te verdiepen in kalligrafie gezien je vooraf veel moet uitmeten, oefenen... voordat je het op een kaartje aanbrengt. Daarom net dat deze lightpad van Action een goede (goedkope) investering leek.


De rekken in de Action liggen meestal boemvol leuke spullen, dus het is wel even rondkijken om er interessante dingen uit te halen. Gezien de Action bij ons in de buurt is vernieuwd is het assortiment ook uitgebreid sprong deze lightbox al een paar keer in het oogveld. Ik zwichtte en nam hem mee in de hoop dat de teksten op mijn kaarten meer professionaliteit zouden uitstralen.


In de doos zitten een (extreem goed verpakte) lightbox, een snoer met micro usb en thuislader. De lightbox is in formaat A4 en is heel erg dun. Heel veel plaats neemt hij dus niet in, waardoor ik hem makkelijk kwijt kon tussen de andere knutselspullen. Ik merkte wel dat het snoer niet lang genoeg was om tot bij een stopcontact te komen, dus laadde ik het op via de computer die vlakbij staat. 


Heel moeilijk is het niet. Je neemt een basis (tekst, foto, lijntekening, kalligrafie...), legt het op de lightpad en legt een leeg blad (of in mijn geval mijn aquarel) erboven. Dan schijnt het onderste plaatje erdoor en kan je dat makkelijk overtekenen. De lightbox heeft twee lichtstanden: een middelmatige en een felle stand. Het hangt ook af hoe het licht in de kamer of hoe dik het bovenste stukje papier is voor het instellen van het licht. Ik ben van plan om eens wat tijd vrij te maken om heel wat teksten af te drukken via de pc. Dit van 'gelukkige verjaardag' naar 'zomaar' tot 'bedankt'. Zo kan ik lekker veel aquarellen na elkaar en later tekst voorzien die past bij een bepaalde gelegenheid.

Stap 1 - Neem een plaatje (lijntekening, tekst, kalligrafie...) en leg het op de lightpad
Stap 2 - Leg een nieuw blad (leeg of met bestaand werk) erboven
Stap 3 - Teken het werk over


Een fijne nieuwe aanwinst en een grote meerwaarde voor de uitstraling van mijn kaarten. Leuk om eens een avondje gezellig mee door te brengen op een creatieve manier. En voor de prijs moet je het niet laten... (zoals bij de meeste spullen in de Action, want ik sponsor regelmatig...)

Lightpad - € 12,95