Ook al heb je geen extreem groene vingers, iedereen moet toegeven dat een plantje in huis gezelligheid brengt. Grote avonturen beginnen klein, dus daarom ben ik naast mama ook plantenmama geworden. Via Plantrebelz.nl haalde ik mijn eerste stekjes in huis... 


Naast stekjes zijn er ook kamerplanten, terrariums en andere (plantvriendelijke) producten te vinden. Voor een webwinkel die pas in juni 2020 opende is er best al veel te vinden. Zowel voor in je eigen huis als die van iemand anders, want hoe leuk is het om een pakket met een plantje te krijgen?

Ik wist dat ik eens enkele plantjes wilde 'opvoeden' en ging kijken tussen de stekjes. Het is mogelijk om bepaalde stekjes uit te kiezen, maar er zijn ook bijzondere boxen voorzien. Zo kreeg ik berichten van bezoekers met info over de maandelijkse stekkie box. Deze bevat 4 stekjes per maand, kan elke maand opgezegd worden en wordt geleverd via brievenpost. Bij de eerste box ontvang je ook een gratis surprise. Nu... elke maand stekjes ontvangen leek mij iets teveel van het goede (een plantlady/man zal mij wel tegenspreken) waardoor de stekkie surprise box mij nog het meeste aansprak. Stap voor stap werd ik op de hoogte gesteld van mijn order (ontvangen, ingepakt, verstuurd...).


Welke stekjes ik precies zou ontvangen, wist ik vooraf niet. Wat ik wel vooraf wist: huiskamerplant, wekelijks shotje water nodig, niet in direct zonlicht, tussen 10°C en 25°C kamertemperatuur, zomers wat voeding nodig, elk jaar verpotten, af en toe besproeien met water en licht giftig voor huisdieren. Alle producten (ook het bloempotje dat ik erbij nam) kwamen stevig verpakt in bruin papier binnen. Het potje zat ook nog eens extra verpakt in luchtverpakking. De plantjes zijn zeer kwalitatief en kunnen best groot worden. De stekjes worden verpakt met een boterhamzakje, netje en daarover daarover papier met het label van plantrebelz.nl erop. Alles kan er makkelijk af om daarna in potgrond te zetten en eigenlijk is het zelf mogelijk om het netje eraan te laten en het zo in een bloempot te planten. Vooraf weet je niet wat je krijgt, maar dit waren alvast mijn surprise exemplaren:
Musa Basjoo - Japanse vezelbanaan. Kan tot 4 meter hoog worden in volle grond.
Ficus Lyrata -Vioolbladplant, ook bekend als tabaksplant is een ficussoort, die voorkomt in het westen van Afrika, van Kameroen tot aan Sierra Leone. Hij groeit in het lager gelegen regenwoud.
Alocasia Yucutan Princess - Deze plant die ook wel Olifantsoor wordt genoemd komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en daarom houdt de plant van tropische omstandigheden. Vooral de mooie donkergroene bladeren met tinten van rood en wit vallen op.
Caladium Dream - Een hele populaire plant, vanwege zijn bijzondere kleuren. Caladiums zijn er in alle kleuren en patronen. Van roze tot groen en van wit met roze vlekken tot donkergroen met roze spikkels.


Onder 'goodies' vind je leuke plantspullen zoals bloempotten. Dit kleine exemplaar leek mij ideaal om een stekje in te plaatsen. Ik houd enorm van een zelfgemaakte look bij potjes, keramiek en meer, dus deze paste perfect in mijn interieur. Op de website zijn natuurlijk nog meer soorten en maten te vinden, maar deze sprak mij het meeste aan.


Er wordt vaak gezegd dat planten een positief effect hebben op het humeur en dat geloof ik zeker. Een leuk pakketje om op de deur geploft te krijgen en waar je (door ze wat liefde te geven) nog veel liefde en gezelligheid mee kunt terug krijgen. Vooral de stekkie boxen en het originele concept ervan vielen bij mij in de smaak. Heel groene vingers heb je niet nodig en met een beetje zorg kan je eigen plantenbaby's kweken. Wie liever meteen een grote plant in huis heeft, kan ook bij Plantrebelz.nl terecht.

Stekkie surprise - € 24,50-
Zwart geglazuurd potje - € 4,50-