Altijd leuk om een nieuw meubeltje in huis te halen, maar wat een geknoei met vijsjes en losse onderdelen. Gelukkig heeft BLACK + DECKER er een handige tool bij: de hexdriver. Onze dochter is nog klein, maar we haalden al een leuk keukentje in huis voor als ze wat ouder is en maakten het nog leuker door het te pimpen!

.
.
.

Een keukentje met allemaal losse onderdeeltjes. Een werkje om alles bijeen te zoeken en het stappenplan stap voor stap te volgen, maar met de schroevendraaier werd alvast een lastig draaiwerkje gespaard.


Deze hexdriver wordt geleverd met een universele moer en 5 extra sleutels zodat je verschillende soorten sleutels makkelijk vast kunt draaien. Ook als er bij een meubelpakket een bijzondere inbussleutel bijgeleverd is, kan je deze makkelijk in de driver vast zetten. Opladen kan door de bijgeleverde usb aansluiting en de ingebouwde LED verlichting zorgt ervoor dat je alles goed kunt zien tijdens het werken.


Het duurde niet lang of papa kwam mama helpen. Iets teveel stukjes (iets te weinig geduld), dus kwam hij als handige Harry als redder. Wat interessant om papa zo bezig te zien...


Easy peasy lemon squeezy. Natuurlijk zijn er zoveel personen met dit keukentje, dus wilden we er iets bijzonders van maken. Hiervoor deed ik vooraf eerst wat research en zocht ik het internet af onder de zoekterm 'ikea keuken pimpen'. Ik kreeg heel wat ideeën, ging langs bij enkele doe het zelf zaken en ging uiteindelijk zelf aan de slag.


De buitenkant verfden we met een mintkleurige verf en het aanrecht beplakten we met marmeren folie. In de keukenafdeling vond ik ook zeer goedkope tegelmatten die perfect in de opening van het keukentje pasten. Door een dunne wand aan de achterkant te maken (zou zelfs met karton kunnen, maar zelf deden we dat met hout) kon ik de tegels makkelijk ertegen plakken. De oven miste nog wat knopjes om de temperatuur aan te passen, dus schroefden we deurknoppen vast. En dan... de finishing touch met de nodige houten speeltjes, natuurlijk.


Wat een likje verf, plakfolie en tegels niet kunnen doen? Nu ziet het keukentje voor onze dochter er heel wat specialer uit dan voordien. One of a kind en iets waarvan ik wist dat ik het ooit zou maken (ook al is ze nu nog een baby). Deze keuken gaat nu op zolder en wacht tot ze groot genoeg is om ermee te spelen. Misschien leuk om volgend jaar op haar Sint tafel te zetten?

3.6V HEXDRIVER Montageschroevendraaier