Een jaartje terug hadden we een afspraak met zowat iedereen: "Later willen we geen speelgoed met al te veel toeters en bellen." Nu ons kleine meisje 7 maanden oud is, grijpt ze naar alles wat ze kan en grijpt ze nog het liefst naar alles wat kleurrijk is en het meeste geluid maakt van alle speelgoed. Zo leek ons het ZoomiZooz Duikel & draai waterpark ideaal om haar tegemoet te komen.


VTech is iets wat ik al een tijdje in mijn kleuterklasje gebruik, dus werd het hoog tijd om het ook thuis te introduceren. Dit waterpark van VTech bevat drie ZoomiZooz diertjes, maar het is ook mogelijk om er apart nog bij te kopen. Het was vooraf wat plak- en insteekwerk om het park ineen te krijgen, maar na een klein kwartiertje was het gefikst (ook zonder stappenplan) en kon ons kleintje er volop mee spelen. Batterijen werden erin meegeleverd, dus kon ze meteen aan de slag.


Het waterpark heeft overal wel iets om te ontdekken. Van duwen tot de diertjes op een bepaalde plek plaatsen waardoor er interactie ontstaat - het gebeurt allemaal. Zo zorgt een sensor ervoor dat er vrolijk wordt gereageerd op wat het kindje doet. De schildpadlift brengt de diertjes naar boven en laat ze glijden via de glijdbaan naar beneden. De zeester duwknop zorgt er dan weer voor dat de diertjes in het rond springen en duikelen waardoor er grappige geluidjes ontstaan. 

Mocht je vergeten om het apparaat uit te zetten na het spelen, schakelt het vanzelf na enige tijd uit en als het te luid gaat, kan het volume ook geregeld worden. Er wordt aangewezen om dit duikelpark pas te geven aan kinderen vanaf 12 maanden, maar eigenlijk kon ons meisje er ook al mee aan de slag. Ik bleef er de hele tijd bij, gaf haar de diertjes aan waarbij ze die plaatste op de glijdbaan en keek hoe ze naar beneden gleden. Ook van de geluiden en reacties genoot ze enorm en de kleurtjes zorgden ervoor dat ze niet wist waar eerst gekeken (ideaal voor haar).


Echt een heel leuk stuk speelgoed van VTech en iets waar ons kleine miss'ke nog veel plezier aan zal beleven. Nu is ze nog een beetje klein, maar ook nu al kon ze er met de nodige begeleiding mee spelen. Ze greep naar alles, plaatste het op het park, keek en luisterde naar wat er gebeurde. Alle zintuigen werden ermee aangesproken en dat is hoe kindjes het nog het liefste hebben.

ZoomiZooz duikel & draai waterpark - € 32,99-