Doordat de kerstperiode weer aanbreekt, is het hoog tijd om te beginnen aan de kerstkaartjes. Dit jaar besloten we het anders aan te pakken gezien we een pak minder tijd hebben om ze met de hand te schrijven; dus besloten we fotokerstkaarten met smartphoto.be te creëren. En wie mocht weer fotomodel spelen? Ons kleintje, natuurlijk.


Tip - Zorg voor mooi natuurlijk licht bij het nemen van foto's. Hierdoor worden kleuren vrolijker, de foto scherper...

Als eerste zorgde ik voor een leuk decor als achtergrond. Ik plaatste ons meisje haar matras op de grond, legde er een fleece dekentje op, drukte sterren af/knipte ze uit, maakte een slinger, trok een mooie tenue aan en voila... een home made studio. Daarna koos ik de leukste foto's eruit om de kaartjes te creëren. Op smartphoto.be is er veel keuze uit kaartjes, maar zelf wilde ik eens de stapelkaartjes uitproberen. Op deze kaartjes kan je twee foto's laten drukken en op de achterkant een tekstje vormen. De kaartjes bieden verschillende kleurtaferelen, mogelijkheden waarbij zelfs de kleur van de paperclip gekozen kan worden (zwart of goud). Een drietal dagen later ploft de bestelling in de brievenbus. *Helaas kon ik niet wachten door mijn enthousiasme en scheurde ik de verpakking meteen open bij ontvangst om het resultaat te bekijken. Dat ik de doos open gescheurd heb, is duidelijk aan de volgende foto:


En of de eerste indruk van de kaartjes er was... Fier als een gieter ben ik over het resultaat en kan niet wachten om de reacties van anderen te horen. Alles kwam netjes verpakt toe, want de grootste kaartjes worden samen gebonden, de kleinere stapelkaartjes zitten apart in een omslag en de paperclips zitten in een plastic zakje. Het is nodig om de kaartjes zelf nog in elkaar te steken, maar heel veel werk is dat niet, want enkel de paperclips moeten nog bevestigd worden aan de kaartjes.


De kwaliteit van de foto's is ontzettend goed. Ook al ben ik geen professionele fotograaf, toch zien ze er goed uit waardoor ik zeker weet dat iedereen aan de slag kan gaan met het maken van eigen kerstkaarten. Het papier is stevig; glanst mooi en ook de tekst staat er degelijk op. Het zorgt er meteen voor dat ik ze direct in de bijgeleverde omslag kon stoppen om te adresseren waardoor het verzenden van kaartjes lekker vlot gaat.


Weer fotokwaliteit om U tegen te zeggen. We waren al heel tevreden over de doopsuiker traktaties die we bij de geboorte van onze dochter aanschaften en zijn nu ook weer heel tevreden met deze kerstkaarten. Intussen gaf ik al enkele kerstkaarten aan dichtste familie en ze waren er allemaal dol op. Een foto om te koesteren, me dunkt. Zijn jullie al aan de slag gegaan met het maken/schrijven/opsturen/... van kerstkaarten? Hoog tijd om dat te doen! ;)

Stapelkaart goud set van 12 - € 25,08
Stapelkaart zwart set van 12 - € 25,08