Personen met een droge huid evolueren tijdens de winter meestal naar een extreem droge huid. Dit kan resulteren in jeuk, schilfers, kloven en heel wat ongemak. Mocht je dit probleem ondervinden is het belangrijk om meteen te investeren in de juiste producten die specifiek werken voor dit type huid.


Eucerin UreaRepair PLUS Urea Doucheschuim
Dit doucheschuim is een mild gezichts- en lichaams reinigingsproduct dat speciaal werd ontwikkeld voor de zeer droge, ruwe en prikkelbare huid. Vooral het feit dat je de huid beter niet hard inwrijft tijdens het douchen, maar zacht tewerk gaat is belangrijk. Ook nadien moet je voorzichtig de huid droog maken door alles droog te deppen en niet te wrijven, want anders schuur je de huid stuk. Dit schuim voelt licht en zacht aan waardoor je voorzichtig reinigt wat de huid beschermt tegen verdere uitdroging.

Dit product is geschikt voor volwassenen (ook personen met een rijpe huid, diabetes...) en kinderen vanaf drie jaar. Het product laat wel een licht parfum achter die de andere typische producten van Eucerin ook hebben.


UreaRepair PLUS 5% Urea Lotion
Deze lotion heeft een lichte textuur die snel intrekt in de droge huid. De formule bevat Urea, ceramide en andere natuurlijke hydraterende factoren die het vocht vasthouden en zo een natuurlijke bescherming zorgen. De substantie voelt niet vet aan en bevat geen parfum (dus geurloos). Nadat je de huid droog hebt gedept, kan je dit product aanbrengen. Geef het even tijd om in de huid te dringen en breng gerust nog een laagje aan als dat nodig is. Dit product is niet getest bij kinderen, dus bij hen gebruik je het beter niet.


Jullie kunnen het vast zien aan mijn handen dat ik helemaal in de categorie: 'personen met een extreem droge huid' val. Ik maakte al meerdere artikels zoals bijvoorbeeld hoe ik omga met een extreem droge huid waar ik heel wat tips uit de doeken doe. Het is heel belangrijk om goed voor de huid te zorgen en te investeren in degelijke producten en deze producten van Eucerin werken daar prima voor. Het zachte schuim voelt heerlijk aan in de douche en achteraf is de lotion ideaal om de huid nog eens extra te voeden.

Eucerin UreaRepair PLUS Urea Doucheschuim - € 13-
UreaRepair PLUS 5% Urea Lotion - € 19,09-