Heel wat leden van onze familie waagden zich aan de hobby om een instrument te bespelen. Zo speelt mijn papa accordeon en piano, ging ikzelf een mini cursus piano volgen en waagt ook onze dochter zich nu aan het pianoklavier. Eentje dat niet enkel piano speelt, maar nog eens leerrijk is dankzij de slimme technologie van VTech speelgoed.


We hebben veel meer speelgoed van VTech Baby thuis liggen zoals bijtspeeltjes of het zoomizooz duikel & waterpark waar de kleine zich enorm mee amuseert en deze leek ons extra leuk gezien ze zelf geluid kan maken door op toetsen te drukken. Over een grote maand is ze 1 jaar, dus kan ze nu al goed overweg met het toestel gezien het van 1 tot 3 jaar. gaat Een kleurrijk instrument dat meteen aantrekt om spelenderwijs te ontdekken, in te toetsen en zaken bij te leren.


Er zijn heel wat leuke effecten binnen deze piano. Ik zet ze even op een rijtje:
*Onder de regenboog staan notenbalken waarin twee liedjes verwerkt zitten. Door de bladzijden om te slaan, zingt een vrolijke dame de liedjes. Door de kleuren volgens de partituur in te toetsen, kan je het liedje zelf spelen en krijg je een vrolijke 'BRAVO!' van de vrouw toegezongen. Positieve bevestiging, daar houden we van.
*De regenboog knippert mee met de toetsen die je indrukt of de liedjes die je kiest. Die lichtjes trekken enorm aan bij jonge kinderen waardoor hun aandacht er sterk op gevestigd blijft.
*Regelbaar volume, want er is keuze tussen hard of zacht (of uit).
*Er zijn 17 melodietjes en 3 gezongen liedjes in totaal. Door de schuifknop om te draaien kan je een instrument kiezen (piano, xylofoon, synthesizer, electronisch of grappige geluiden), kleuren benoemen, cijfers benoemen, engelse cijfers, kleurenspel (hierbij vraagt de vrouw om een bepaald kleur in te drukken) en cijferspel (hierbij vraagt de vrouw om een bepaald cijfer in te drukken).

Tip - Jonge kinderen houden ervan om op allerlei zintuiglijke manieren geprikkeld te worden. Deze magische regenboog piano is daar ideaal voor en is daarvoor een ideaal cadeau voor een kindje tussen 1 en 3 jaar.


De kleine was meteen grote fan van het instrument en had heel snel fits dat als ze een kleurrijke toets indrukte, er een muziekje verscheen. Ze kan zich enige tijd alleen bezig houden met dit instrument door naar de lichtjes te kijken (zien), te luisteren naar de muziek (horen), lustig te tokkelen (voelen) en gefascineerd te blijven door kleurtjes, lichtjes en reactiespel. De schuifknop om te veranderen van geluid, leerstof, taal, enz... zegt haar wat minder, maar ik geloof dat als ze wat ouder is hier wel voor gaat kiezen. Zo blijft het instrument nog meegaan tot de leeftijd van drie jaar en wordt ze op verschillende manieren geprikkeld door het luisteren naar een andere taal, kleuren, getallen, enzovoort. Heel leerrijk en aantrekkelijk voor verschillende leeftijden, dus, en nu al een grote favoriet in de babybox. 

VTech Baby magische regenboog piano - € 24,90-