Last van een waterratje in huis en vooral eentje dat nooit uit bad wilt? Deze drie spulletjes zorgden er bij ons voor dat ze met nog meer plezier gewassen werd.


Ons dochtertje gaat 1 tot 2 keer per week in bad of mee in de douche. Ze vindt beide heel plezant, dus is het voor ons geen lastige taak om ze gezellig mee te nemen. Nu al heeft ze last van een droog, teer velletje, dus heb ik al een hele horde aan verzorgingsproducten voor haar aangekocht.

Badboekje en badspeeltjes - Van spelen kan je leren en dat is ook in bad zo. Het water ontdekken, de nattigheid ervan, vol en leeg... In het rond spetteren en genieten van badspeeltjes en -boekjes. Deze felgekleurde exemplaren die ze van haar metie kreeg vielen meteen in de smaak en werd een vast iets tijdens het baden. Ze geniet van het omslaan van de pagina's, te voelen, de kleuren te bekijken, het in haar mondje te stoppen... Hierdoor wordt het makkelijk om het badmomentje te verlengen en het inzepen leuker te maken.

Badcape voor baby - Iets waarvan ik vooraf niet goed snapte waarom je een bijzondere handdoek moest aankopen voor een baby. Ze zijn een pak zachter dan gewone handdoeken wat goed bij hun tere babyvelletje past en hebben een (hierin zit het grote verschil) een gevoerde kap. Hierdoor blijft de handdoek mooi zitten en heeft je kindje het nog goed warm na het baden en afdrogen en zit het nog even goed geborgen (zonder dat ze de handdoek van zich weg trekt).


Zwitsal Naturals - Deze tip kreeg ik mee, dus deel ik nu ook met jullie. De natuurlijke lijn van Zwitsal bevat enkele producten waaronder deze shampoo. Met biologisch kamillewater en lavendel worden de haartjes gereinigd op milde wijze. Maar... deze shampoo zorgt er bij ons meisje ook voor dat haar melkkorstjes fel verminderen. Zo laat ik het product even intrekken en spoel ik af door een beker water voorzichtig water over haar hoofdje leeg te gieten. Achteraf kam ik haar haartjes plat en kom ik verder niet aan de korstjes (ga ze er zeker niet uit zitten kammen, want aan de korstjes zitten vaak nieuwe haartjes). De korstjes zijn niet helemaal verdwenen, maar zijn een serieus stuk verminderd en na al vanalles te proberen was dit een echte ontdekking.

Kruidvat huismerk bodylotion - Een teer huidje, zoals ik al eerder vermelde, dus hebben we goed voedende producten nodig. Ze heeft wat last op haar armen van heel droge plekken, dus wrijf ik na het baden of douchen nog eens een vochtinbrengende crème* in. Deze van Kruidvat is daar heel fijn voor en ruikt ook nog eens extreem lekker (ideaal voor babytjes).

*Ik wissel heel vaak af met producten zodat ze niet extreem begint te reageren op bepaalde ingrediënten, merken of producten. Dit zowel met gels, billencrèmes, shampoo's en meer.Wat zijn voor jullie absolute musthaves voor in bad?