Dat we onze handen heel vaak op een dag wassen is een feit. De handen voelen droog en pijnlijk omdat de pH waarde in de huid hevig is verstoord. Daarom net was ik zo benieuwd naar deze handwasgel van Eucerin.


Even enkele feiten op een rijtje (danku Google). De pH balans verwijst naar de activiteit van waterstofionen in een waterige oplossing en wordt gemeten op een numerieke schaal van 0 tot 14 waarbij 7 wordt beschouwd als neutraal. Het oppervlak en de buitenste lagen van de huid zijn zuur met een gemiddelde pH van 5. De pH-balans van de huid varieert van leeftijd, geslacht en plaats op het lichaam. Wanneer de pH barrièrefunctie wordt verstoord ontstaat er waterverlies en droogt de huid uit. Ook irriterende stoffen van buitenaf kunnen door de verstoring makkelijker in de huid dringen en gevoeligheid opwekken.

Al snel had ik dit product in mijn klas staan gezien ik dagelijks heel vaak mijn handen moet wassen. Gewoon doorheen de lesjes of nadat een kindje naar het toilet ging. Netheid, hygiëne en ontsmetten blijven belangrijk in deze periode, maar doen mijn handen pijnlijk uitdrogen. Dit product was een echte verademing en mijn handen voelen (eindelijk) weer zacht en gezond aan. Na de werkdag gebruikte ik wel een goed voedende handcrème om de handen nog eens extra te verzorgen.


Elke huid heeft bacteriën op zich en dat is absoluut niet slecht. Al vanaf de geboorte beschermen ze de huid en leggen ze als het ware een beschermende laag tegen virussen en schimmels. Om deze microbiomen te beschermen is het belangrijk om een milde reiniging te gebruiken en deze van Eucerin is daar ideaal voor gezien we heel vaak onze handen moeten wassen. De gel is ideaal voor regelmatig gebruik en door de mildheid is het ook geschikt voor kinderen en baby's. Toppertje (en musthave) in mijn klas waar ik de handen extra veel moet wassen.

pH5 handwasgel - € 8,90