Stilletjes aan laat het zonnetje zich zien, worden de dagen warmer en mag er af en toe eens een bloot beentje piepen onder een rok. Gezien we die benen lang hebben verstopt onder lange broeken zijn ze egaal wit gebleven. In mijn geval verkleuren ze niet door de zon waardoor ik af en toe eens een hulpmiddeltje zoals een bronzer gebruik.


Met een droge huid (zoals die van mij) is het best opletten geblazen gezien droge plekjes soms zorgen dat een product niet mooi aanbrengt, donkere vlekken achterlaat op droge plekjes, enzovoort. Vooraf goed scrubben en hydrateren is de boodschap om nadien aan de slag te gaan met een bronzing product. Deze Nivea Firming body lotion en bronzer belooft dat het de huid verstevigt in 10 dagen, een natuurlijk gebruinde teint opbouwt doorheen de dagen dat je het aanbrengt met een lekker fris geurtje erbovenop.

Wat is Q10? - Q10 is een co-enzym dat in elke huidcel voorkomt, maar vermindert naarmate de huid ouder wordt. Q10 helpt bij de energievorming binnen een cel.


Voor mij is het geen grote must om extreem bruin te worden gezien dat voor mij een sprong te hoog is, maar een subtiel bruin kleurtje is altijd mooi meegenomen. De kleur brengt naturel aan en kan je opbouwen door opnieuw te smeren. Het grote voordeel hiervan is dat het product niet vlekkerig aanbrengt en het zo een pak natuurlijker oogt dan andere bronzing producten. De crème is zeer licht en smeert daardoor vlot op de huid, zeer vergelijkbaar met een gewone body lotion.

Al snel werd het een ritueel om na het douchen (scrubben) dit product aan te brengen zodat ik lichtjes (zonder extreme veranderingen) een iets getintere huid kreeg. Verwacht zeker geen wonderen na het eerste gebruik en het is even geduldig afwachten, maar dan heb je wel een naturel resultaat. De grootste meevaller aan dit product (en dat is vaak niet het geval bij andere bronzers) is de geur. Deze is aangenaam, creme achtig.

Tip - Enkel een rokje aan en lange mouwen? Dan kan je dit product ook enkel op de benen smeren voor gebruinde beentjes.


Fijn product, makkelijk in gebruik en ook mijn portemonnee werd er blij door. Eentje die je beter in de kast hebt staan voor als de huid er te flets uitziet tijdens de zomer. Gezien dit product ideaal is voor alle huidtypes, kunnen heel wat verschillende personen ervan genieten.

Nivea Body lotion Firming Q10 + bronze - € 12,46-