Heel wat personen die ik ken met kinderen hebben een klein hoekje in de woonkamer met speelgoed. Kinderen zien van nature spel in alles wat ze tegen komen en spelen het liefste waar een volwassene (toch als het om zeer jonge kinderen gaat) in de buurt is. Daarom dat een speelgoed keukentje van Ikea ideaal leek om in de woonkamer te zetten, maar intussen is er al veel meer bijgekomen...


Eerst en vooral het Ikea keukentje die de Sint dit jaar bracht. Zo vindt onze dochter het ontzettend leuk om te spelen met potjes, pannetjes; er iets in leggen, in roeren, enzovoort. Ervoor vond ze het heel interessant om onze keukenkasten te bestuderen (doet ze nog steeds trouwens), dus hebben we dat probleem toch een klein beetje kunnen oplossen. De potjes, pannen, benodigdheden vond de Sint bij Action. Houten speelgoed eten was dan weer leuk bij Hema.


Ook opbergen van speelgoed vind ik belangrijk. Zo is het 's avonds leuk om na het spelen alles weer weg te bergen wat rust in brengt. Rust en organisatie in de omgeving brengt rust in het hoofd, denk ik dan. Als er nieuw speelgoed in huis komt, zoek ik meestal ook naar iets leuks om het in weg te bergen. Dit mandje kregen we van mamie en zij vond het bij Hema. Lekker vrolijk, speels en tegelijk ook tof om in de woonkamer te zetten. Momenteel zitten de poppen van onze dochter in de mand (waarvan ze er intussen al heel wat van heeft...)


Ook het keukentje zelf biedt weer de mogelijkheid om speelgoed op te bergen. Zo zit in de oven alles voor de keuken en in het deurtje rechts het overige speelgoed. Dit gaat van boekjes, rijgmaterialen, inlegpuzzel, kassa naar de smartmax magnetic discovery speelgoed. Heel vaak doe ik een speelgoed roulette waar ik zaken opberg en ouder speelgoed laat terugkeren zodat alles nieuw lijkt en de boel interessant blijft, maar er is intussen zoveel speelgoed dat het steeds moeilijker is om dat te doen. Ze wordt heel erg in de watjes gelegd, maar misschien net iets teveel...


Een super gezellig hoekje waar wij ook enorm van genieten. Makkelijk om dingen in op te bergen en tegelijk ideaal voor onze dochter om vanalles te ontdekken, ons na te doen, motoriek te stimuleren, enzovoort.

Hebben jullie een speelhoekje in de woonkamer? Hoe ziet dat eruit?