Al vanaf het prille begin is het goed om kinderen kennis te laten maken met de belangen van recyclage. Samen iets in de vuilbak gooien, leren correct opruimen aan de hand van foto's, restjes eten brengen naar de gft bak of kippen... of een grote VTech sorteer & leer recycle truck!


Hoe meer toeters en bellen, hoe liever voor de meeste kids. Deze truck is onderdeel van het eco assortiment dat kleintjes uitdaagt op verschillende ontwikkelingsvlakken: motoriek, taal, denk ontwikkeling, zintuigelijke ontwikkeling, mediagebonden doelen... Het is daardoor niet enkel ideaal voor thuis, maar mogelijk ook iets wat ik nog meeneem naar de klas als we meer rond recycleren zullen werken. Eerst wat meer over de verpakking: door bewust te produceren, materialen opnieuw te gebruiken en slimmer te verpakking wordt het pas helemaal ecologisch.


Zich bewust worden van het milieu en er zorg voor dragen wordt op een speelse en logische manier gebracht. Zo zijn er drie auto's: Ruben Recycle Truck, Benjamin brandweerwagen en Kees Kiepwagen. De drie zitten boordevol zinnen, informatie, leuke weetjes en liedjes waarop de kinderen kunnen reageren en zijn gemaakt uit 90% bioplastic.


Een grote, stevige truck bestaande uit heel wat felle kleurtjes, toetertjes en geluiden die aanzetten tot reactie. Hij is zelfs zo groot dat onze dochter er na een tijdje op ging zitten en mee rond begon te rijden. Geen probleem, want daar kan hij makkelijk tegen gezien hij gewicht kan dragen tot max 20kg. Door de schuifknop te verplaatsen heb je keuze uit verschillende spelletjes: knoppen indrukken om de naam ervan te kennen, informatie over de verschillende te recycleren spullen, muziekjes verschillend per knopje en een zoekspelletje. Daarnaast is er ook nog een sleutel om te draaien die de auto zogezegd doet starten en een toeter bovenaan. Het is mogelijk om de muziek iets stiller te zetten mocht het te luid zijn door een schuifknop. De knopjes zijn ideaal voor kinderen die nood hebben aan leren, nieuwe taal... waardoor hij niet alleen leuk is voor 1 jarigen, maar ook 3 jarigen.


Onze dochter vond het super leuk om te luisteren, knopjes in te drukken en vooral om de laadbak te vullen, in de truck te doen en te spelen met de vormpjes. Een leuke manier om kleurtjes te leren kennen en ze te linken aan de juiste gaatjes, want het is een extra hulpmiddel om vormen op de juiste plaats te draaien en in het gaatje te krijgen. Als kinderen ouder worden kan je als ouder taal gebruiken om ze juist te laten recycleren: glas in de glasbak, wat staat er op de cirkel, waar past het hartje...? Achteraan is een deurtje waar je de vormpjes er weer makkelijk uit kunt halen.


Hoe leuk voor jonge kinderen om de belangen van recycleren te ontdekken. De truck zet aan tot reageren en past perfect bij omgaan met media. De knopjes zijn leerzaam, zitten boordevol taal en muziek, de vormpjes zetten aan tot denken en de truck zorgt voor speelse beweging vanuit het kindje. Nog leuker is dat het stuk zo groot is dat ze er gewoon kan op zitten als ze dat wil, wat duidelijk maakt dat het zeker tegen een stootje kan. Weer een schot in de roos (of zeg ik beter fles in de pmd) van Vtech!

Sorteer & Leer Recycletruck € 46,25