Na drie jaar de vakantie te gebruiken voor klusjes in huis (en het opvoeden van een newborn ertussen) boekten we eindelijk onze eerste trip met zijn drietjes. Een autovakantie naar Normandië waar we al een hele poos naar uitkijken, maar natuurlijk is het fijner om de rit af te leggen in een propere wagen. Hoog tijd om erin te vliegen gezien we snel vertrekken...


Omdat de auto al een hele tijd geen grondige schrobbeurt heeft gehad, maakten we hem schoon van kop tot teen; vanbinnen en vanbuiten met de auto reinigingsproducten van HG. Eerst begonnen we met het reinigen van de buitenkant met de autoreiniger en beschermer die het grootste vuil eraf kreeg zoals modder, stof, hars van bomen, vogelpoep, enzovoort. De bumper pakte ik aan met de insectverwijderaar die na een vijftal minuutjes wachten er makkelijk vanaf kwamen. Na het drogen van de auto waren de velgen aan de beurt die vuil, zand, strooizout, remstof... bevatten. Eerst spoelen met water zodat het zand/zout verdwijnt en daarna royaal insprayen om het even te laten intrekken. Heel veel hoefden we niet meer te schrobben, gezien het grootste vuil los was geweekt.  Daarna waren de buitenruiten aan de beurt en nam ik intussen ook de binnenruiten mee.

Tip - Om ervoor te zorgen dat de autoruit niet meer beslaat kan je scheerschuim op de ruiten insmeren, maar ook de HG brilreiniger doet wonderen.


Binnenin de wagen kon je van de vloer eten - niet op de goede manier. Een grondige stofzuigbeurt in de kofferbak, zetels en op de grond deden al wonderen. Toch plaatsten we voor de zekerheid in de koffer een extra kofferdoek zodat onze hond, die ook meegaat, niet al te veel schade (en vooral haar) zou achterlaten tijdens de reis. Verder boenden we alles goed met de auto interieur reiniger (die een lekker vanillegeurtje achterlaat) zodat alles mooi glimt en ook de zetels zagen er terug vlekvrij uit dankzij de bijzondere spray met een onzichtbare vuilafstotende werking. Zo hadden we op de passagiersstoel al heel lang een vlek die we er maar niet uit kregen, terwijl met dit product er na 2 minuten schrobben met een droge doek er al niets meer van te zien was.

Wat deed het deugd om onze auto zo te zien blinken om te vertrekken op vakantie. De auto werd heel snel proper dankzij al deze goed werkende producten van HG die we zeker en vast nog lang met veel plezier zullen gebruiken. Na de grondige poetsbeurt vulden (of eerder puzzelden) we de autokoffer met het reisbedje en kinderwagen zodat onze hond ook aangenaam kan zitten tijdens het rijden. De koffers kunnen makkelijk mee op een passagiersstoel. 

Meer info op HG
Wie heeft er nog een autovakantie op de planning?