Wie kent nog het probleem met jonge kinderen: ze willen alles proberen maar eigenlijk zijn ze net nog iets te klein. Gezien Doornik niet heel ver van onze deur ligt, leek het ons leuk om Jungle City te verkennen. Zo waren er PICO LOCO DAYS om de start van de zomervakantie te vieren met extra animatie zoals grimage, springkastelen, snowboard- en circus initiatie en meer...


Het attractiepark heeft voor ieder wat wils van groot tot klein waarbij alles gegoten is in een jungle thema. Grote favoriet van onze tweejarige dochter is de Tam-tam twist waarbij ze heel snel ronddraaien, gevolgd door de jungle express (kleine achtbaan op de grond), jungle carrousel en tiki river (boomstammetjes). Bij elke attractie staat mooi aangegeven hoe groot ze moeten zijn om het te doen en of er al dan niet een begeleider mee moet. Zo is er voor de grotere kids een piratenboot, bunga bunga (soort botsauto's), savana fall (vrije val)... die een stukje gewaagder zijn.


Hier en daar valt er ook een diertje te spotten: stokstaartjes, uilen, kleine aapjes, varkens, walibi's... Ze worden op een heel kind- (en dier-) vriendelijke manier tentoon gesteld. Tijdens elk bezoek (we zijn intussen al een paar keer langs geweest) kwamen we elke keer wel verschillende verzorgers tegen om de dieren te soigneren.

TIP - Jungle City is niet enkel met het gezin te bezoeken, maar is ook ideaal voor verjaardagsfeestjes, te boeken als schoolreis, enzovoort.


Naast de attracties kunnen de kinderen ook zelf veel bewegen door springkastelen, trampolines, zandbak, loopwagens, glijbanen, speeltuin, enzovoort. De speeltuin achteraan het park is eerder voor grotere kinderen (lagere school leeftijd) gezien ze de uitdaging krijgen om hoog te klimmen, maar ook voor de kleintjes is er weer iets voorzien. Zo zijn er kleine glijbanen, zandbakje, wippen... en is er een dino promenade om te bekijken.Een super leuk dagje weg tijdens de zomervakantie of het weekend... dat is zeker. Het park is niet extreem groot, maar met jonge kinderen is dat niet echt nodig. Bij regenweer is er een plan B door de binnenspeeltuin en Goolfy (fluo minigolf terrein), maar ook bij mooi is het een leuk idee om er een bezoekje te brengen.

Meer info op Jungle City