Bordspelletjes, consoles... klinken bekend, maar de wereld van de Virtual Reality is voor ons nog totaal onbekend terrein. We boekten de nieuwste game 'Mission Planet X' bij The Park Playground en werden wel heel erg (positief) verrast.


Virtual Reality is een omgeving die door computers ontstaat en via een speciale VR bril te bekijken is. Hierdoor krijg je een levensechte ervaring waar je middenin het spel zit. The Park is te vinden op verschillende locaties doorheen België en Nederland waardoor er bijna altijd wel eentje in de buurt te vinden is. Zelf gingen we naar die van Kortrijk; die toevallig nog niet heel lang naar een nieuwe locatie is verhuisd; met een zeer mooi open ruimte waardoor je meteen zin krijgt om erin te vliegen. We dronken eerst een glaasje en gingen dan mee naar de warming up...

Om kennis te maken met de wereld van VR mochten we eerst enkele mini games doen. We werden goed geholpen door het personeel, kregen alle nodige uitleg en begonnen door de welbekende plank over te steken waarbij je met een lift de hoogte in schiet om daarna op grote hoogte donuts of een taartje op te eten. Meteen al een leuke introductie gevolgd twee mini games: eentje om te schieten, vechten... met personen waardoor je al goed wist welke knopjes er waren en een reactie spel waardoor er door correct te slaan een muziekje ontstond. Beide heel vermakelijk om daarna door te gaan naar woestijnplaneet Planet X.


Op het grote speelveld kregen we opnieuw een VR bril en een pistool; heel grappig om van het open veld meteen onder gedompeld te worden in een ruimteschip. Zo mochten we eerst schieten op blauwe schijfjes, konden we even onze nieuwe 'VR' zelf leren kennen (alsook de teamgenoten) en konden we daarna in onze persoonlijke pods kruipen om naar een nieuwe wereld te gaan... Planeet X. De planeet Aarde is bijna uitgeput en de energie is schaars, maar op Planeet X bevindt zich een krachtig kristal met een onuitputtelijke bron aan energie. Samen met commander Dawson mag je op missie om het kristal te vinden, maar tijdens de reis kom je buitenaardse wezens en ruimtepiraten tegen. Een leuk spel vanaf twaalf jaar dat je met 2 tot 8 spelers kunt doen. Ah.. en nog een leuk weetje over ons team die dag: het bestond uit een militair/brandweerman, brandweerman, constructeur/programmeur en... kleuterjuf.


Deze uitstap is niet enkel leuk om met vrienden te doen, maar ook als teambuilding, als extraatje bij een receptie, vrijgezellenfeest, enzovoort. Wij kunnen alvast het nieuwste spel 'Planet X' erg aanraden, maar ook spelletjes als The Heist, de Mol, K3... zagen er erg leuk uit. Zo hangen er vlakbij het speelveld schermen waar je het hele spelverloop kunt meevolgen vanuit een gezellige zetel terwijl je een drankje sipt. Gezelligheid en een goede teamgeest gegarandeerd!

Meer info op The Park Playground