Mama worden veranderde heel wat, maar over de verandering van het eigen lichaam werd vooraf weinig gedeeld. Zo heb ik al een tijdje last met het vinden van de juiste cupmaat, dus besloot ik daar eens werk van te maken.


Voor het bezoekje deed ik al wat research op de website van Hunkemöller rond cupmaat berekenen. Zo las ik dat wel 80% van de vrouwen de verkeerde bh maat dragen, dus wilde ik liever meteen voor de goede gaan. Een correcte maat is niet alleen van belang voor een mooie decolleté, maar ook voor ondersteuning, voorkomen van nek-, rug- en hoofdpijn, verdelen van gewicht van de borsten dat resulteert tot een juiste houding... Borsten moeten volledig in de cups zitten en ze zo goed mogelijk vullen zonder eruit te steken. Tussen de bandjes en de rug moeten nog 2 vingers passen, want anders durven ze snijden. Heel wat om in het achterhoofd te houden, maar gelukkig werd ik tijdens de zoektocht in de winkel nog verder op weg geholpen door een vriendelijke verkoopster.


Ik had al snel enkele bh's in handen met verschillende cupvormen; waarvan 2 met push up effect. Gezien mijn borsten iets minder strak zijn sinds de geboorte van onze dochter wist ik niet wat dit voor mij zou doen, maar was aardig verrast. Uiteindelijk werden een voorgevormde push-up longline beugel bh Chynna in een paarse pruimenkleur en push-up beugel bh maya in een zwarte kleur gekozen. Kleuren die ik makkelijk kan dragen onder mijn dagelijkse kleding voor zowel tijdens het werk als vrije tijd.

Voor het komende koudere weer is ook al een leuke collectie te vinden, dus kon ik het niet laten om al tussen de pyjama dames te kijken. Ik koos voor een velours joggingbroek en top met lange mouwen in een bruin/koperen kleur. Mogelijk schrijf ik er later nog meer over - daar is het nu nog iets te warm voor, maar ik verlang nu al om ermee onder een dekentje warme choco te drinken.Om nog even na te genieten van het zomerweer is er ook heel wat badmode 2022 te vinden. Aparte tops, broekjes, badpakken, een bikini set ... het is nu allemaal nog te vinden in de shop. Zelf ben ik heel blij met mijn nieuwe huispak en bh's die perfect passen met bijbehorende slips. Zo heeft deze mama weer de nodige ondersteuning zonder enige teniet te doen aan vrouwelijkheid.

Meer info bij Hunkemöller