Tim Burton's fans opgelet, want de Labyrinth tentoonstelling opent de deuren in Brussel. Wij mochten vooraf al eens een kijkje gaan nemen...


Over Tim Burton's Labyrinth - Tim Burton, regisseur en kunstenaar, wordt beschouwd als één van de meest fantasierijke en visuele filmmakers. Zijn schetsen op servetten, illustraties... tonen iemand die altijd onderweg is en intussen een vreemde wereld observeert. De tentoonstelling is een unieke ervaring en spannende reis door het universum van Tim Burton.

De tentoonstelling begint achter een rood gordijn; bewaakt door een monster met grote, vlijmscherpe tanden. De start laat je kiezen tussen vier deuren die je laten dolen door verschillende kamers met opnieuw verschillende deuren. In totaal zijn er ongeveer 23 kamers waarvan je er tijdens een bezoek een vijftien kunt bezoeken (in een willekeurige volgorde).


Tim Burton tekent voortdurend met als idee ze ooit verder uit te werken: op placemats, servetten, kleine papiertjes... Sommigen hiervan werden geanimeerd op een scherm en anderen ingelijst met wat korte uitleg. Tijdens ons bezoek misten er wel wat werken, maar de grootste klassiekers waren wel aanwezig: Corpse Bride, Edward Scissorhands, Beetlejuice, Alice in Wonderland...


Een fijne ervaring waarbij we meegenomen werden tussen de grote verhalen van Tim Burton. Verdwalen in het doolhof duurt een 30 tot 60 tal minuten, is te vinden bij Tour & Taxis in Brussel (Shed 3) en kan nog bezocht worden tot en met 4 februari 2024. Nog een leuke tip voor nadien: neus eens rond in de shop voor originele merchandise en wandel door naar naar de foodmarket voor lekkere drankjes en hapjes.