Twee keer per jaar landt FACTS Convention in de expo in Gent. Wij gaan er al een tijdje jaarlijks met plezier naartoe en zien het als een enorme eer om dat deze keer als pers te doen. Dikke merci!


Over FACTS - Wie houdt van comics, anime, cosplay, science ficion, videospelletjes, bordspellen, films en tv series zullen in hun nopjes zijn. Het aantal activiteiten die je er kunt doen is bijna ontelbaar: cosplay shows, artiesten aan het werk zien, panels beluisteren, handtekeningen verzamelen, shops ontdekken... Zelf noemen ze zich de Belgische Comic Con.

Een gigantische kaart met de Smurfen in de hoofdrol ter ere van hun 60 jarige bestaan en heel wat geeky hallen geven het startschot. Een giga editie met een goede reden; FACTS mag 30 kaarsjes uitblazen. Voor we eraan begonnen zaten we toch eens neer om alles goed te bekijken en te beslissen wat we wanneer zouden volgen. Doorheen de hallen kon je overal Smurfen vinden die verstopt zitten en die je kunt afstippen op een folder. Leuk om te doen met de kids, maar stiekem vonden wij het ook wel leuk.


Het idee was om overal op tijd bij te zijn, maar in alle eerlijkheid: ik ben teveel bij de leuke shops blijven plakken. Er zijn heel wat gadgets, boeken, eten... te vinden die je niet overal tegen komt. Ook gingen we langs bij de Guest hall waar allerlei bekenden zaten, je handtekeningen kunt scoren of zelfs een praatje kunt maken met artiesten. De main stage, waar je Q&A's en interviews live kunt meebeluisteren, is ook een grote aanrader. Elke keer worden er andere gasten uitgenodigd en deze keer waren grote namen als: James McAvoy, Mark Williams, Stephen Amell, Kevin McNally, Charisma Carpenter en Jason Paige aan de beurt.


Heel wat cosplayers staan met plezier op de foto, maar het is wel altijd aangewezen om vooraf te vragen voor goedkeuring. Het is perfect mogelijk om je kinderen mee te nemen en zelfs mee te laten cosplay'en wat voor prachtige taferelen zorgt. Een leuk weetje hierbij is dat 1 op de 3 bezoekers in cosplay de expo bezoekt.

Tip - Kom je in cosplay? Dan zijn de tickets goedkoper! Hoe vroeger je een ticket koopt, hoe voordeliger.


Alweer een geslaagde (giga) editie van FACTS waar we met heel veel liefde (en pijnlijke voetjes) naar terug kijken. We speelden bordspellen, bekeken de nieuwste games, leerden nieuwe shops kennen... en waren makkelijk een volledige dag zoet in de hallen (misschien zelfs twee?). Onze Geeky hartjes lopen helemaal over...

Meer informatie op FACTS