Voor personen met een extreem droge huid en alle kwaaltjes die daarbij komen: van trekkerig gevoel, jeuk, roodheid tot pijnlijke droogtes... is de winterperiode het meest ingrijpend. De producten van Eucerin helpen die kwaaltjes wat te verlichten.


Wat is een droge huid - De huid zorgt voor een barrière tussen de buitenwereld en het lichaam dat uit 60% water bestaat. Het zorgt ervoor dat stoffen zowel opgenomen als afgestoten worden en heeft hierdoor een hermetisch afgesloten laag. Door die laag verdampen waterreserves door de huid heen. De opperhuid is rijk aan eiwitten; heeft een vochtvasthoudende werking door middel van vetachtige stoffen, maar bij een droge huid zijn er te weinig van die vetten of eiwitten. Daardoor houdt de huid te weinig vocht vast en krijg je verschillende van bovenstaande klachten.

UreaRepair Plus 10% Urea Lotion
Deze lotion zorgt voor een directe verzachting van de droge huid voor ongeveer 48 uur en maakt de huid zachter, soepeler. Goed inmasseren zodat het product vlot in kan trekken. Deze lotion wordt wel enkel aanbevolen voor volwassenen.

UreaRepair Plus 5% Urea Handcrème
De handen worden vaak nog meer blootgesteld aan irriterende factoren dan de rest van het lichaam. Regelmatig wassen zorgt ervoor dat ze verder uitgedroogd zijn door bijvoorbeeld contact met water, zeep, chemische producten... De crème bevat een combinatie van Urea, Ceramiden en andere natuurlijke Hydratatiefactoren die de natuurlijke beschermende barrière van de huid versterken en beschermen. De handcrème is geschikt voor alle types droge handen, ook voor de rijpe huid en de huid met neiging tot xerose, psoriasis en mensen met diabetes.

De producten van Eucerin gebruik ik al jaren met heel veel plezier. Ik probeerde er al heel wat uit en telkens waren ze een verademing voor mijn droge huidje, dit niet alleen tijdens de winter, maar eigenljk het hele jaar door.

Meer informatie op Eucerin