De grootste ontdekkingen beginnen klein! We wilden ons meisje graag kennis laten maken met de wereld van de wetenschap. VTech microscoop laat sprotjes vanaf 7 jaar met deze microscoop op een kindvriendelijke manier ermee omgaan.


Kinderen zijn van nature ware onderzoekers in natuur, techniek... het leven. Hoe leuk zou het zijn om dat leven nog beter in detail te kunnen bekijken en een echt professor te worden? Dit is namelijk niet zomaar een stukje speelgoed, maar een echte microscoop met heel wat leerervaringen. In 2022 werd deze Microscoop van VTech zelfs uitgeroepen tot Speelgoed van het jaar.

De videomicroscoop zorgt ervoor dat je ook een microscopisch kleine wereld kunt ontdekken. Objecten kunnen tot wel 200 keer vergroot worden en meteen bekeken worden op een 2.4 inch kleuren lcd-scherm. De set bevat dan ook twee blanco slides waar je zelf dingen in kunt stoppen zodat je aarde, insecten, fruit... noem maar op kunt bestuderen. Een eigen gevonden en gemaakt monster, dus! Tijdens het onderzoeken kan je meteen een foto nemen en opslaan in de galerij of op een microSD-kaartje. Het is ook mogelijk om een voorwerp meteen onder de microscoop te houden zoals eigen vingers, haartjes...


Naast de vrije ontdekking zijn er 9 dubbelzijdige smart slides waarop je verschillende onderwerpen kunt vinden: bloemen, natuur, delen van een plant, cellen, kruipende dieren, microdieren, koolydraat voedsel, kenmerken van dieren, mineralen en metalen. Deze bevatten leerrijke weetjes door video content vanuit BBC. Daarna kan je microscoopspelletjes spelen waarbij je cellen micro-organismen voedt, beschermt en geneest of je de kennis test tijdens een toffe quiz.


Dit slimme speelgoed is voor kinderen vanaf 7 jaar, dus heeft onze dochter nog begeleiding nodig van een volwassene om het uit te proberen. Dat vindt ze zeker niet erg, want ze vond het heel interessant om verschillende monsters te maken en deze te onderzoeken. Ik ben dan ook van plan om deze eens mee te nemen naar mijn klas (peuter- en eerste kleuterklas) zodat ook die kinderen een micro wereld kunnen ontdekken. Leuk om te weten dat het volume regelbaar is, de microscoop zeer kindvriendelijk en een stevig design heeft en automatisch uitschakelt, mocht je dat zelf vergeten zijn. Het assortiment van VTech bevat nog meer leerrijke stukken zoals de interactieve video globe of telescoop. Super dat ook de ontdekkers in de wereld ermee worden gestimuleerd, want zij zijn immers de toekomst van nieuwe (mogelijk leven veranderende) onderzoeken.

Meer informatie op VTech