Vanaf midden november begint de jaarlijkse rush richting kerstmis. Een periode waar ik altijd tegenop kijk en die altijd om één of andere reden heel wat emmers doet overlopen. Gelukkig waren er diepzinnige gesprekken, knuffels van dierbaren... om weer verder te gaan, want deze snapshots toont echt wel heel wat moois binnen die drukke periode.

.
.
.
Druk in de weer om een trouwfeest te plannen, maar het kan nooit kwaad om nog meer ideetjes op te halen. Wat ik vooral leerde over deze trouwbeurs is dat we eigenlijk heel veel niet willen wat zou 'moeten' op een trouwfeest: extreem dure jurk, dure ringen, overdreven pak, geforceerde viering, veel te chique venue... We zijn eigenlijk een down to earth koppel en dat zal zich ook vertalen in ons feest: gezelligheid, lekker eten/drinken, toffe band, draag wat je wilt dragen en amuseer jullie.

Het wijkschooltje organiseerde een mega grootouderfeest waar ze met optredens meegenomen werden naar Parijs. Zelf mocht ik er niet bij zijn, maar ik genoot toch mee door de filmpjes die ik achteraf toegestuurd kreeg.

We werden uitgenodigd voor de première van Napoleon en mochten plaatsnemen tussen de journalisten/radiopresentatoren... We trokken de zomer ervoor richting Waterloo om al een beetje in de stemming te komen Napoleon veldslagen

Omdat er in mei 2024 werken zullen zijn aan de speelplaats verplaatsen we het schoolfeest naar eind November. Dat zorgde voor nog meer drukte, stress... dan er al was, want Sinterklaas en kerst brengt jaarlijks ook een hele hoop met zich mee. Gelukkig werkte het weer supergoed mee en hoefden we geen plan B in te schakelen.

De week na het schoolfeest deed Sinterklaas al zijn intrede en braken de zwarte pieten (werkgroep Sint, dus...) de speelplaats open. Ik liet de hooligan in mij los en spoot met graffiti op de grond (iets wat anders niet zomaar zou mogen...).

De stoel van de Sint is nog warm en de kerstman gaat er al op zitten (hallo, raket!). Hij vroeg meermaals aan onze dochter of ze wel braaf geweest was. Ze herinnerde zich vooral het snoepje dat ze nadien van de hem kreeg, want ja... prioriteiten.

Elf on the shelf is een nieuwe traditie waar we ons rot mee amuseren. Normaal is het voor kinderen, maar het werd eerder een papa/mama editie met een proud to be fout Elf.

Eerste keer bioscoop voor onze dochter! We gingen de film Wish kijken van Disney die speciaal voor de 100 jarige verjaardag werd gemaakt.

Je weet dat je van de boerenbuiten bent als je naar een kerstparade gaat kijken met versierde... tractors.

24 december - Ik ben jarig! Ik mocht kiezen wat we gingen doen die dag, dus koos ik een rondje op de kerstmarkt in Gent. We gingen op het gemak een koffietje drinken, aten tartiflette en kochten een Lush bruisbal.

We trokken voor tweedaagse naar de Efteling waar ik intussen al een uitgebreid artikel over schreef: leukste attracties voor de allerkleinsten in de Efteling. Twee drukke dagen, maar wat hebben we ervan genoten!

Super blij met mijn nieuwe wintertrui! Zo kunnen we de komende donkere periode terug aan en... kunnen we weer uitkijken naar langere dagen en mooi weer!

Hoe waren jullie feestdagen?