Mijn cookies werden overspoeld door de WONDR reclame waardoor ik wel heel veel interesse kreeg in dit Belgische merkje. Ik heb namelijk heel wat problemen met mijn haar deze winterperiode: pluizen, snel vettig, jeukerige hoofdhuid... iets waar de Wondr belooft iets aan te doen.


Over Wondr - Samen met experts en enkele universitaire wetenschappers namen ze cosmetica grondig onder de loep. Hierdoor ontwikkelden ze een reeks formules zonder schadelijke ingrediënten, zonder een enorme afvalberg te creëren. Zo ontstaat kwalitatieve verzorging die lief is voor ons lijf en tegelijk ook voor de planeet.

Vegan Honey | Shampoo Bar
Deze bar is geschikt voor dof, futloos en pluizig haar en staat in het teken van de haarherstelling. Het gebruik is simpel: je maakt de bar goed nat, wrijft het tussen de handen om schuim te maken (of je gebruikt het restreeks op het haar), masseert het in dankzij de bolletjes en spoelt het uit met water. Dit product bevat inulin (diepe voeding, hydraterend), baobab olie (beschermt, herstelt), wonderolie (verstevigt, stralend haar) en SCI (natuurlijke schuimmaker, mild voor het haar). Ik ging meteen aan de slag mijn mijn hoofdhuid en masseerde het product goed in. Heel veel product had ik niet nodig, want het ging al snel stevig schuimen. Na het goed af te spoelen voelde mijn haar nogal stug aan, dus is het zeker nodig om verder te voeden met een conditioner om weer zachtheid te krijgen.

Melon conditioner bar
Deze is verrijkt met zonnebloemolie (anti-pluis, zacht haar), havermout extract (verzacht, stralend haar), rozemarijn extract (versterkt, stimuleert haargroei) en cacao boter (hydrateert, verzorgt), ideaal voor personen met een gevoelige hoofdhuid (hypoallergeen, milde verzorging). Het gebruik ervan is gelijkaardig met die van de shampoo, alleen laat je de conditioner beter even intrekken in het haar voor een fijne werking. Tijdens het aanbrengen focuste ik mij vooral op het onderste deel van het haar haar en de haarpunten. Na het uit te spoelen, kon het toch nog iets zachter, dus deed ik het nog een tweede keer, waardoor het lekker zacht (gevoed) aanvoelde. Ik merkte al meteen een groot verschil toen ik nadien mijn haar kamde, want er zaten een heel stuk minder klitten in mijn haar waardoor het heerlijk doorkamde.


Na gebruik kan je de WONDR producten laten drogen, bij voorkeur in de douche. Je kan er een heel eind mee weg, WONDR vertelt zelf dat je er 2 tot 3 flessen mee uitspaart. Het wende best snel om van flessen over te schakelen naar solid producten en ook naar gebruik toe. Zo gebruikte ik de shampoo bar rechtstreeks op de hoofdhuid en haar, terwijl ik de conditioner gewoon op de lokken/haarpunten gebruikte. De producten doen ook echt wat ze beloven, wat in mijn geval voeden, minder pluizen... betekent. Het haar voelt veel lichter aan en ook de gevoelige hoofdhuid is duidelijk verbeterd; en dat na één keer gebruiken. Ik ben dan ook benieuwd wat verder gebruik met zich meebrengt... De producten zijn online te koop, in de Gent flagstore en mogelijk in jouw dichtstbijzijnde apotheek (wat bij ons het geval was).

Meer informatie op WONDR