Het stond al jaren op mijn to do lijstje om eens te overnachten in een boomhut. Even tot rust komen op een unieke hoogte, dus gaf ik mijzelf voor mijn verjaardag een nachtje cadeau in één van de meest prachtige boomhutten van de streek: B&B Hemelgem in Izegem, België.


Ons bezoek stond gepland in de maand januari daar het in die periode de laatste jaren best een zacht weertje is, maar dit jaar was dat net iets anders door de sneeuw. Heel erg was dat niet want de boomhut heeft alle faciliteiten en de nodige verwarming om de voetjes op te warmen. Deze boomhut is ideaal voor natuurliefhebbers of personen die nood hebben om de dagelijkse drukte te vergeten. Middenin het natuurgebied Hemelgem logeer je op 7 meter hoogte en een mooi uitzicht op het water, verscholen tussen bomen wat 100% privacy garandeert.


Het huisje is volledig van hout en bevat heel wat gezellige meubels en toffe hebbedingen in aardetinten. Hierdoor ontstaat een ontspannen sfeer: kies een boek, vind rust in het hoofd, eet knabbels, spot vogels/eekhoorns/… Je mag door het natuurdomein wandelen, maar zelf hebben wij dat niet gedaan door het weer met als nadruk rust en genieten. Voor wie toch houdt van wat tv kijken kan dat doen in de slaapkamer op het eerste verdiep waar je ook het toilet en badkamer kan vinden. Dit is de koudste kamer van de boomhut, wat heerlijk is in de zomer, maar in de winter gecompenseerd wordt met een zalig elektrisch onderdeken. 's Ochtends wordt een uitgebreid ontbijtje bezorgd met een leuk hemels extraatje met gouden lepeltjes. Wat dat precies is, houden we even voor onszelf als surprise.

Tip - Als jullie even grote onderzoekers zijn als wij, vinden jullie een toffe(e) verrassing. Neus gerust rond in alle kasten... of toch niet in een kast?


Meer informatie op Hemelgem