Stress... iets wat ik liever vermijd, maar bijna niet te vermijden valt. Zelf schiet stress snel in mijn rug, schouders of nek bij overbelasting. Zo zocht ik naar allerlei manieren om de rugpijn te verlichten (het liefst thuis) waardoor ik terecht kwam bij Pranamat.
De acupressuurmassage van Pranamat zorgt voor een betere bloedsomloop waardoor spanning en stress vermindert. Het is ontworpen om de rug, nek, armen, benen, voeten en handen te masseren, maar het helpt ook tegen cellulitis, slapeloosheid, lage rugpijn, vermoeidheid en beenpijn. Ze zijn gemaakt uit linnen, kokosvezel, boekweitdoppen en HIPS plastic.

Voor het eerste gebruik las ik goed de instructies daar ik nog geen eerdere ervaring heb met acupressuur. Het is mogelijk om het matje meteen op de grond te leggen, maar zelf legde ik alles op bed om een lichtere massage te krijgen. Het prikt, ja, maar na een aantal minuten krijg je ook een warm gevoel door het lichaam. Zelf begon ik met het dragen van een licht T-shirt om gewend te raken aan het gevoel en zo stilletjes aan het shirt naar boven te trekken. De massagelotus doet het best haar werk als je volledig naakt erop gaat liggen. Bovenop kon ik het wel niet laten om een dekentje over mij te schuiven, want ik heb het graag aangenaam knus. Eerst ging ik voor een drietal minuutjes, maar ik merkte op dat ik de dag erna al voor 7 minuten ging (rustig opbouwen, niets forceren, genieten..)

Ook kinderen mogen de Pranamat gebruiken, maar dat moet altijd onder het toezicht van een volwassene gebeuren. Onze dochter was heel nieuwsgierig naar de prikkels en vond het leuk om eens te voelen. Daar stopte het en dat is goed. De huid van een kind is ook nog bijzonder gevoelig, dus het is goed om een linnen of katoenen doek op de mat te leggen en de sessie te beperken voor 10 tot maximum 15 minuten. Sommigen vinden het leuk om te voelen met de vingers, anderen met de voeten... laat ze maar proberen.

Is het gek om te zeggen dat ik doorheen de dag bijna verlang naar het moment dat ik weer tot rust kan komen op het matje? Het is echt een me-time momentje waar ik vrij ben van schermen en andere prikkels en mij gewoon kan fixeren op het eigen lichaam. Als jullie ook benieuwd zijn, verwijs ik graag door naar mijn kortingscode van 10%. Mocht je deze gebruiken, dan krijg ik ook een klein percentje daarvan, maar... ik zou ook positief geweest zijn zonder dat extraatje.

Meer info bij Pranamat