We zijn al volop bezig met de voorbereidingen en het bedenken van leuke cadeautjes voor de vierde verjaardag van onze dochter, dus scrollde ik eens tussen de eerdere artikels op Laupropos hierrond ter inspiratie. Tot mijn verbazing had ik alle foto's al klaargezet voor de derde editie, maar was geen tekst te bespeuren... Tijd om dit eens aan te vullen, want dit soort posts zijn diegene waar ik later met veel liefde nog eens doorheen ga.


Typerend aan kleuterleerkrachten is het themagericht werken en dat zie je dus ook bij ons in de verjaardagsfeestjes terug komen. Meestal begin ik met naar een winkel stappen en gewoon te vragen aan onze dochter waarrond haar verjaardagsfeestje mag gaan, maar deze keer wist ze het vooraf al goed: unicorns. Overal op haar kledij wil ze roze eenhoorns, kan er niet genoeg glitter zijn en wil ze overal regenbogen zien. Ja... 't Is momenteel de magische-regenboog-eenhoorn fase. Eerdere edities waren: Thema feestbeesten - Thema Bumba - Thema eenhoorn

Uitnodigingen
Dit jaar maakte ik online uitnodigingen door een fimpje te maken waar Anne-marie een eenhoorn kroon draagt terwijl ze op een toeter blaast met de nodige info rond uur, datum en plaats.

Outfit
De outfit kwam dit jaar van Lis & Lou in Kortrijk. Deze draagt ze al een tijdje met veel plezier, zit lekker en is ook fijn om buiten te ravotten. Ideaal voor haar driejarige leeftijd, dus!


Kroontje
Het kroontje haalden we bij JBC en kan elk jaar opnieuw gebruikt worden door er een nieuw cijfer op te plakken. Het is de bedoeling om deze nog heel wat jaartjes te gebruiken, dus!

Versiering
Alle versiering kocht ik online: tafelkleed, taart toppers, regenboog bekers, regenboog bordjes... Ballonnen had ik nog liggen van de vorige keer en door enkel kleurrijke pasteltinten te gebruiken was er al meteen eenhoorn sfeer. Ik gebruikte ook roze lint om aan de lampen te hangen en legde er een krul in door erlangs te gaan met een schaar. Ik vond ook nog een leuke eenhoorn piñata die niet alleen leuk zou staan, maar ook voor extra spel zou zorgen.

Verjaardagstaart
Het jaar waar we besloten om zelf aan de bak te gaan: we maakten meerdere cakes en versierden deze met topfiguurtjes. Stiekem jammer dat we geen gigantisch mooie taart hadden zoals die van vorig jaar, maar we merken dat onze dochter (en heel wat kids) eigenlijk niet echt graag 'gewone' taart eten. Ijsjes daarentegen gaan een stuk makkelijker binnen, dus gingen we een ijstaart halen bij de natuurhoeve in Gullegem. Om toch iets in het thema eenhoorn te geven, kochten we ook een eenhoorn taart aan in de supermarkt. 


Voor het vieren van de verjaardag zijn we binnen gestart, maar het zonnetje begon zo mooi te schijnen dat we de tafel naar buiten hebben verhuisd. Elk klein beetje zon is er om van te genieten, nietwaar? De piñata hingen we aan de boom, dus speelden we daar verder om zo ook de snoepjes te pakken. We sloten af met het eten van een zelfgemaakt broodje en vers beleg, wat smaakte. Het volgende verjaardag artikel zou eigenlijk over een grote twee maanden al online moeten komen, dus dat wordt weer leuk om in elkaar te steken. Ik kan alvast zeggen dat het er ijzig zal aan toegaan...

16 mei 2023
Anne-Marie 3 jaar oud